Vad är hållbar turism?

Hållbar turism är en form av turism som innebär att vara medveten om de potentiella ekonomiska, miljömässiga och kulturella effekter av turismen. Hållbar turism företag och turister som stöder idén om hållbar turism göra extra insatser för att säkerställa att deras effekt på de platser de besöker är positiv, snarare än att bara neutral eller negativ. Flera certifieringsorganen inspektera och godkänna turné företag som erbjuder hållbar turism paket, med målet att skapa en branschgemensam standard som gör det lättare för turister att välja ett företag att göra affärer med. är begreppet hållbar turism nära besläktat med ekoturism, en form av turism som fokuserar på miljöfrågor och ekologiska frågor i samband med turism, men en hållbar turism är större räckvidd. Även om hållbar turer är utformade för att hantera miljöfrågor i samband med turism är andra faktorer såsom turismens påverkan på den lokala ekonomin också införlivas med hållbar turism filosofi. Dessutom är en hållbar turistnäring mycket medveten om de kulturella effekterna av turism, i synnerhet om ursprungsbefolkningar.

Företag som erbjuder hållbara turismen typiskt lösa problem som deras kunder i en mängd olika sätt. Många försöker skapa turer med en minimal miljöpåverkan, ibland köper Klimatkompensation att kompensera för den energi som används vid resor, till exempel. Dessa företag investerar också i den lokala ekonomin och uppmuntra sina kunder att göra detsamma, främja besök på lokala företag, inhemska hantverkare och så vidare, så att mer medel att nå det lokala samhället. Det kulturella turismens påverkan är ofta upp känsliga resenärer i seminarier och klasser före resan. Sådana kurser diskutera religiös övertygelse, kulturella traditioner, och andra frågor som turister kan möta. Målet är att ge människor möjlighet att bevittna och delta i traditionella kulturer, utan att förändra dem. Ibland innebär hållbar turism också aktivt bidra till samhället. Exempelvis kan turister volontär med lokala organisationer och bidra till hälso-och sjukvård, bostäder och andra tjänster till behövande människor i samhället. Andra kan delta i miljö rensas eller skänka till ideella organisationer och välgörenhetsorganisationer som tjänar området.

Du kan också höra hållbar turism kallad medveten och ansvarsfull turism. Denna filosofi erkänner att ekonomiska, sociala och miljömässiga förändringar kan vara mycket subtil, gradvis, och ibland är obotliga, genom att fokusera på att ändra potentiellt skadliga beteenden innan det är för sent.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.