Vad är fysisk komedi?

Fysisk komedi är en av de äldre former av humor i mänsklig kultur. Ser på en annan person faller ner, smutsiga, få en örfil, snubblar över hinder eller utföra ett stunt har alltid varit en populär källa till underhållning för publik i alla åldrar. Fysisk komedi beror ofta på en känsla av skadeglädje , den hemliga nöje en publik medlem kan härleda från bevittnat olyckan, verkliga eller inbillade, av performer. En cirkus clown som tar en träff med Seltzer vatten till hans eller hennes ansikte eller en komiker som gör ett komiskt överdrivna entré använder hans eller hennes kroppslighet sälja skämt för publiken. Fysisk komedi är inte nödvändigtvis en låg panna form av underhållning, eftersom många mimare och komiska aktörer kan utarbeta berätta historier genom kroppsrörelse ensam. En av befälhavarna på fysisk komedi blev det sena stumfilm komikern Buster Keaton . Keatons filmer grundades ofta kring hans vilja att sätta sig in i riskfyllda situationer för att skapa en visuell skämt. Åsynen av Keaton stoiskt ridande på kolvarna av ett ånglok, till exempel, underhöll publiken på grund av det stora physicality av rättsakten. Andra stumfilm stjärnor som Charlie Chaplin och Harold Lloyd används också fysiska stunts och visuell humor i sina filmer. Charlie Chaplin's karaktär "Tramp" skulle rutinmässigt kasta sig framför en rörlig bil eller få träffas av flygande föremål. Lloyd's filmer med hans förmåga att hänga betänkligt från höga byggnader eller utföra andra till synes omöjliga kraftprov.

Många moderna komiker också använda fysisk komedi i sina handlingar. Den sena John Ritter, till exempel, skulle ta minst ett pratfall per avsnitt av komediserien Three's Company. Några av de bästa humor från situation komedier härstammar från fysisk komedi bitar såsom en långsam bränna reaktion eller komiska uttryck av andra känslor. Tecknet Kramer på sitcom Seinfeld blev berömd för sin överdrivna in-och utgångar, tillsammans med hans over-the-top fysiska rörelser som han levererade sina repliker. Skådespelaren Jim Carrey blev också känd för sin förmåga att använda fysisk komedi i syfte att stärka en komisk scen. Utgångspunkten för många populära teckningarna bygger på fysisk komedi eller gags syn, såsom den ändlösa katt och råtta utförandet mellan en prärievarg och en roadrunner eller en bokstavlig katt och råtta team känd som Tom och Jerry.

clowner och mimare i första hand fokusera på fysisk och visuell humor på grund av deras naturliga begränsningar med dialog. En mime eller clown måste använda sin kroppslighet att inrätta en scen, spela igenom det och sälja punchline till en publik. Även stand-up komiker som använder talad dialog måste ibland använda fysisk komedi i syfte att öka skämt levereras. Ett antal komiker, särskilt sent Lucille Ball och komiker Carol Burnett, framgångsrikt kan kombinera verbala och fysiska komik kompetens för att underhålla sin publik. Fysisk komiker beroende av samma känsla för timing som andra typer av komikerna i syfte att ge önskat resultat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.