Vad är fritid?

Under åren som arbetstid har minskat, funnit folk att de hade mer fritid på sina händer för att spendera på makligt verksamhet. Att sitta hemma med en bok kan bara gå så långt, och därmed en hel industri vuxit upp för att tjäna pengar på dem som ville ha "något att göra. " Detta är fritid, som faktiskt sträcker sig över flera typer av industrier.

Fritid industrin kan nämnas restauranger, nöjesparker, teatrar, hotell, platser spel, mötesplatser för musikgrupper eller föreläsningar, och arenor sport. Också ett kan omfatta spa, gym, och där man kan bedriva idrott, som golf eller segling som en del av fritids-branschen. Allt som görs för att njutas, och görs för att ockupera fritiden timmar är i huvudsak en del av fritid. Eftersom fritid omfattar ett så stort område av yrken och företag, kan det vara idé att utvärdera vilka typer av företag fritid som arbetar för att tillfredsställa alla en persons fritid krav. Till exempel, till platser som Disneyland Resort, eller tropiska resorts som Sandals, arbete tjäna pengar på alla möjliga behov av en person som tar en semester.

Disneyland Resort inte bara omfattar rider, underhållning och ställen att bo, utan även shopping utflykter, olika alternativ vad gäller mat, och paket för att besöka andra parker som Universal Studios för att ytterligare få en resa. Främst vill Disneyland Resort att hålla gästerna på sin fastighet, eftersom den innebär att de kommer att tjäna mer pengar.

Bygget av California Adventure Theme Park knutna till Disneyland, och byggandet av ett flertal restauranger och skyltfönster strax utanför Disneyland verkar vettigt ur fritid branschstandard. Ju fler valmöjligheter och variation som kan erbjudas till gäster, eller ens att de handlar utanför Disneyland, är det mer pengar att tjäna i processen. Dessutom förmågan att tillgodose behoven av gäster i alla åldrar är viktigt. Disneyland läckerheter både unga och gamla, eftersom utväg har lämnat betydande tänkt sig att utforma fritidsaktiviteter som tilltalar en bred population, som översätts till mer pengar. Det är naturligtvis inte alla fritid industrierna har den bredd och omfattning ett Disneyland Resort, eller en Sandals Vacation Resort. Många är inriktade på en specifik grupp. En restaurang med dyra förrätter kan vara särskilt avsedda för vuxna som tycker om nya kulinariska upplevelser. Ett spa tillgodoser allmänhet till vuxna och inte barn. En Chuck E. Cheese restaurang, eller en mini-golf företag, å andra sidan är fritid biljettpris som utformats speciellt för barn. Dessa platser är ofta minst attraktiva för vuxna, men många vuxna tar barnen där.

I huvudsak arbetar fritid, som fortsätter att växa, på att hjälpa arbetstagaren spendera sina pengar. Detta är inte nödvändigtvis en negativ. Många arbetstillfällen som tillhandahålls av företag fritid. Fritid företag kan också vara mycket njutbara platser att besöka, särskilt när de syftar till att göra beskyddare känna sig viktiga och välkomna. De kan erbjuda underhållning, spänning, näring och välbefinnande, men de har sitt pris.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.