Vad är ett Open Jaw-biljett?

En öppen käft biljett är en typ av tur-och returresa flygbiljetten som ger kunden en returflygning från en annan stad än han eller hon flög in. Till exempel kan någon flyga från New York till Los Angeles, och sedan från San Francisco till New York City. Eller, kan någon flyga från Alberta till London, och sedan från London till Seattle. Många flygbolag erbjuder öppna käken biljetter, och det är möjligt att spara en större summa pengar på sådana biljetter. Det finns flera skäl att köpa en öppen biljett käken. En vanlig orsak att köpa en sådan biljett är en kryssning, som många kryssningar har olika utgångspunkter och slutar destinationer. Genom att köpa en öppen käke biljett, kan någon möta skeppet vid ett tillfälle, och sedan kunna flyga hem från en annan punkt. En öppen käft biljett kan också kombineras med en tågresa, en vandring, eller någon annan form av mark resa som förenar två destinationer.

Många vill beställa open jaw biljetter eftersom dessa biljetter eliminera slöseri med tid återvänder till utgångspunkten. Exempelvis kan någon som vill resa runt i Europa för sommaren utan att göra en ögla, så att resenären kan flyga till London och från Athen. Det finns några invändningar att hålla i åtanke när man beställer en öppen -jaw biljett. Sådana biljetter kan bli komplexa när de omfattar internationella flyglinjer, och vissa flygbolag kan ta extra betalt för öppen käft biljetter som innebär en invecklad internationell resa, särskilt när partnern flygbolag är inblandade. Open-jaw biljetter inom Europa är ett undantag från denna regel, som Europeiska unionen skapar en situation som tillåter flygbolagen att behandla Europa som ett land. är kostnaden för en öppen käft biljett i huvudsak gjorts genom att dela upp skillnaden mellan två tur-och-biljetter. På grund av detta kan passagerarna ha möjlighet att få speciella erbjudanden genom att acceptera att flyga på off eller ovanliga dagar, eller genom att växla flygplatser. Många storstadsområdena betjänas av flera flygplatser, och att vara flexibel kan minska kostnaderna för en biljett dramatiskt. Exempelvis vissa flygbolag erbjuder mycket billigare flyg till Oakland, Kalifornien än de gör i San Francisco, Kalifornien, och tack vare kollektivtrafik, reser till en flygplats är inte så mycket mer utmanande än att använda den andra.

När du beställer en öppen käke biljett, eller någon flygbiljett, är det en god idé att kontrollera om eventuella begränsningar, i synnerhet avgifter för att ändra datum eller ankomst /avgång städer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.