Vad är en elektronisk visering?

Ett elektroniskt visum kan hänvisa till ansökningsprocessen att få ett visum, eller ens visum själv. I de flesta fall kan processen för ett elektroniskt visum ansökan fyllas i på nätet, istället för att visas, eller dokument post till konsulatet för en utländsk nation. I andra fall är det möjligt att en visering kan ett kort, kanske med en magnetremsa, som kan ge viktig information om en resenär.

Även om de just har börjat att vinna popularitet, ett elektroniskt visum får snart ta över platsen för en mer traditionell visum. Viseringen normalt krävs för att vinna inträde i ett land. Vissa länder kan kräva visum tillämpas på inför resan. Andra länder kan utfärda ett visum vid platsen för inresa i landet, som vanligtvis är en flygplats eller gränsövergång. I de flesta fall, visum stämplat i passet och normalt om det högsta belopp av tid som innehavaren har rätt att stanna i landet. Ett elektroniskt visum får papper eller plast. I vissa fall kommer förfarandet för att ansöka om en online visum fyllas i på nätet och skickas elektroniskt till en bearbetning kontor. Om en visering beviljas, får ett dokument e-postas till förfrågaren. Detta dokument kommer ofta tjäna som visum behövs för att vinna inträde i landet. Det bör hållas tillsammans med passet vid alla tillfällen, när de reser till eller i landet.

För dem som ansöker om ett elektroniskt visum finns det ofta en stor bekvämlighet faktor i sammanhanget. I vissa fall för att få visum för att besöka vissa länder krävs det utskick ditt pass till ett konsulat kontor. Många är bekymrade över att låta sina pass ur sin omedelbara besittning. Det är ett viktigt dokument för identifiering och amerikanska pass, i synnerhet, kan vara mycket värdefullt på svarta marknaden.

Om elektronisk visering är godkänd finns det oftast ett påskyndat processen för att komma in i landet. Vid vissa internationella flygplatser finns speciella linjer inrättas för dem med ett elektroniskt visum för att få igenom immigrationsförfarande smidigare. Denna process kan spara en avsevärd tid, kanske timmar.

om elektronisk visering i form av kort som kan likna kreditkort har ännu inte fånga på, är det tänkt att de snart skulle kunna ersätta papper visum. Ett elektroniskt Visa-kort skulle kunna hålla alla resenärens information som skulle vara lättillgängliga för myndigheterna genom att antingen skanna eller slå numret till en nationell databas. Det skulle göra det möjligt att sedan avgöra om personen var i landet olagligt eller inte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.