Vad är en Timeshare Resort?

En timeshare Resort är en semesterort som specialiserat sig på att tillhandahålla boende ägare som har köpt rätten att bo på orten under en bestämd tidsperiod. Timeshare resorts ligger ofta i områden som traditionellt anses populära semesterorter och är ofta mycket liknar ett konventionellt hotell. Faktum andelslägenheter oftast erbjuda samma nivå av service, sevärdheter och egenskaper hos vanliga hotell och resorts.

ägande i ett tidsdelat boende är ofta kallat fractional semester ägande, eftersom ägaren köper en andel eller del av en fastighet. Äganderätten till en enhet i ett tidsdelat boende utväg delas vanligen upp i 52 aktier eller en aktie för varje vecka på året. Därför en ägare som äger en 1 /52 andelar i tidsdelat boende har rätt att använda apparaten en vecka in på året. I en andelslägenhet sin enklaste form, köper en ägare en viss tid och sedan stannar på orten med samma löptid och under samma period varje år. Denna typ av plan erbjuder minsta flexibilitet, men är i allmänhet den mest ekonomiska. För dem som föredrar förmågan att semester på olika platser och tider på året finns det andra alternativ som kan övervägas.

Några timeshare utväg program ger konsumenterna möjlighet att egna aktier under en säsong på året, i stället för att bara äga en särskild vecka under året. Detta är ett populärt alternativ för de som vill semester under en viss årstid, men är oförmögna att begå samma vecka varje år. Det finns också delat ägande program som möjligt för konsumenterna att köpa poäng eller flexibla aktier. Ägare köpa ett visst antal poäng som de kan använda mot en utväg vistelse. Antalet poäng som krävs för en viss vistelse kan variera på rummet, årstid och utväg plats. En del program inte längre begränsa ägare till bara en utväg. Företag som äger flera fastigheter kan erbjuda kunder möjligheten att bo i orter än sin egen egendom. Ägarna kan också använda sig av ett utbyte företag. Ett utbyte företag ansluter timeshareägarna och ger dem möjlighet att byta användningen av andelslägenheter de egna med en annan ägare jämförbara timeshare. Som med alla fastighetsköp, finns det vissa fördelar och nackdelar med att äga ett timeshare utväg. Den största fördelen med att äga ett tidsdelat boende är att den möjliggör ägarna att stanna i semesteranläggningar på en generellt lägre kostnad än att hyra en jämförbar hotellrum. Köparen låser också i priset av att bo i en semesterort under löptiden för ägande. Genom att i huvudsak redan betalar för sin semester logi när de köper aktier, ägare har möjlighet att låsa in priset på deras logi i löpande priser så länge de äger aktier.

Några nackdelar med att äga en andel i en andelslägenhet utväg innefattar ofta en betydande del i betalning och en årlig avgift till ägarna för underhåll, avgifter användbarhet och fastighetsskatt. Dessutom finns vanligtvis avgifter i samband med byta eller utbyta bor med en annan ägare. En annan faktor att beakta är att medan andelslägenheter ofta säljs som en fastighetsinvestering har undersökningar visat att de flesta ägare säljer sina andelslägenheter till mindre än det ursprungliga inköpspriset.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.