Vad är en Rollsättare?

flesta människor förknippar Rollsättare med gjutning stort namn stjärnor för film, scen-och tv-produktion. Men, senareläggs Rollsättare vanligen till de viktigaste direktören på huvudroller. Istället måste de Rollsättare arbetet på att fylla den funktion som talat delar, och om tillsyn hyra av all extras. i produktioner med massor av folk, Rollsättare och hans eller hennes assistenter kan komma att se tusentals människor för att fylla hundratals rullar. Den Rollsättare blir oftast någon riktning från regissören av filmen, som "Jag behöver människor som är mellan trettio och fyrtio," så att han eller hon kan fatta beslut om vem som bäst passar dessa roller.

huvudsak målet med Rollsättare är att anställa personer som kommer att passa med direktörens, och möjligen producentens, konstnärliga ambitioner. Vanligtvis aktörer genomgå flera gjutning samtal. I början kan assistenter övervaka auditions. Om assistenterna besluta att personen auditions för en roll kan vara rätt för en del, då personen får en återuppringning. Det kan finnas flera callbacks. Den Rollsättare som kanske bara vara närvarande vid det sista auditionen gör vanligtvis slutliga beslut. Till skillnad från många extrafunktioner eller aspirerande skådespelare, mest måttligt till välkända stjärnor behöver inte gå igenom så många callbacks ses av en Rollsättare. En regissör som vill ha en viss person för en roll kan inleda detta audition process, eller skådespelarens agent kan inleda den. Ofta Rollsättare kommer omedelbart att höra en person läser, eller sjunga för en roll, även callbacks kan medverka om Rollsättare inte har fattat något definitivt beslut.

Vissa åtgärder från några gjutning direktörer i början av 1920-talet resulterade i begreppet "casting couch. "Denna term innebär att erbjuda en roll till en hona som kommer att ha sexuella relationer med Rollsättare. Även om det är förmodligen fortfarande lite av "casting couch" etniska kvar i drama, några gjutning regissörer använder denna metod. Nyare lagar om sexuella trakasserier på arbetsplatsen gör att anställa denna metod olagligt, och kan öppna en Rollsättare och hans eller hennes sällskap upp till mycket tunga stämningar och böter.

kastar chefer ofta kritiserats för sina val när det gäller gjutning . Ofta kastar direktörer anklagats för att vara sexistisk, rasistisk, ageist eller på annat sätt diskriminerande. Kritik mot gjutning direktörer beror på tron att de kastade aktörer som inte nödvändigtvis en sann bild av samhället.

Vanligtvis fokuserar Rollsättare om den konstnärliga vision av chefen, utan föredrar att hans eller hennes egna idéer om vem som ska spela en roll. Innebär att beslut om ras, kön eller storlek av alla anställda är i regel av Rollsättare händer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.