Vad är en Merry-Go-Round?

merry-go-round, eller karusell, är en snurrande åka vanlig i nöjesparker och karnevaler. Den rider består av en roterande plattform med olika sittplatser, ofta i form av snidade djur. The Merry-go-round har funnits i olika former sedan minst 500 CE, vilket gör den till en av de äldsta formerna av rider fortfarande vanligt idag. Den första hänvisningen till ett Merry-go-round är från en bysantinsk relief, visa människor ridning i korgar kring en central majstången. Namn, Karusellen, härrör från ett arabiskt och spanskt ord som betyder "lilla kriget" och hänvisar till ett höviskt spel där riddarna skulle rida hästar, att försöka ta lera bollar eller ringar guld. Denna tradition fortsätter idag, med vissa moderna merry-go-rundor featuring ringar som kan tag och kastade på hinder för priser. I det 18th århundradet en vagn maker heter Michael Dentzel började carving utarbeta djur att fungera som platser för ryttare. Vid denna tid arbetade rida genom centrifugalkraften, med sittplatser spinning ut från en central punkt, snarare än att sitta på en roterande plattform. The Merry-go-round drevs av handkraft vevar eller djur vrida mittstång i cirklar.

Dentzel skickade hans fyra söner till Amerika för att inrätta karusell företag i den nya nationen. Detta visade sig vara en enorm framgång, och Merry-go-rundor blomstrade i USA under 19th century. Även flera andra formgivare sin prägel på karusellen branschen, är Dentzel rider anses av experter vara överlägsen i design, hantverk och hållbarhet. Den Dentzel karuseller noterades också för deras invecklat skulpterade och målade hästar och exotiska djur.

Vid mitten av 19th century, The Merry-go-round hade utvecklats för att använda ånga som drivs central plattform som ristade platser avbröts från enskilda stolpar. Med mekaniska innovationer, byggdes dessa karuseller med mekanismer för varje plats som skapade en upp-och-ner rörelse, att likna en galopperande häst. Senare innovationer ingår dubbeldäckad karuseller, vilket innehöll två nivåer av sittplatser.

I det 20th århundradet, begreppet Merry-go-round blev synonymt med lekredskap av flera slag. Vissa städer merry-go-rundor är metallstommar att cyklister hålla fast som icke-ryttare spinn hela strukturen. Andra är små versioner av regelbundna karuseller, och har fyra metall eller trä djur som kan köras. Denna mångfald är vanligtvis drivs med hjälp av en central spinner att cyklister driva i en riktning. Eftersom de flesta av dessa strukturer inte finns med någon form av begränsning eller säkerhetsanordningar, kan olyckor inträffa som ryttare kan flyga ut om ritt snurrade fort nog.

Äldsta Merry-go-round fortfarande existerar byggdes 1780 och ligger i den Wilhelmsbad Park i Hanau, Tyskland. Den högsta karusell på 262 fot (80 m) är den Himmelskibet i Tivoli, Danmark. Färdas vid 18 mph (28 km /h) det nyligen restaurerade Eldridge Park Carousel i Elmira, är New York tros vara snabbast i världen. Birmingham, New York, kallas av vissa som "Carousel Capital of the World", som det ingår sex olika merry-go-rundor. The Birmingham karuseller tar ut några antagning, som mannen som donerade rider växte upp i fattigdom och ville vara säkra på att alla barn fick en chans att få en åktur.

Merry-go-rundor är en symbol för nostalgi för många människor. I litterära skildringar, är de ofta källor till magi och äventyr. Långa utveckling och glad, innovativa förflutna är Merry-go-round gör det fortfarande en källa till glädje och förströelse för många människor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.