Vad är en Human Cannonball?

En kanonkung är en handling där en person startas från en kanon i luften. Den person som fungerar som en kanonkula lanseras från bryter mot en traditionell kanon, men i fråga om en mänsklig kanonkula, inget krut används. En kanadensisk, Stora Farini, uppfunnit en apparat i slutet -19-talet för att lansera människor högt upp i luften. Det var försökte ett par gånger under 1870-talet, innan den första person, George Loyal, sändes upp från det 1875. Två år senare, 1877, en 14-årig Acrobat, Rosa Richter, sändes upp från en av Farini s kanoner. Hon introducerades som Zazel, och var i alla avseenden, den första kanonkung. Zazel fortsatte att turnera med P. T. Barnum, och kanonkung handling var populärt under de närmaste två decennierna, tills intresset började avta.

Farini tidiga kanoner använt sig av gummi fjädrar att lansera mänskliga kanonkulor i luften, och de sträckor som de kunde nå var ganska litet. Under 1920-talet gjorde emellertid ett antal européer stora förbättringar på Farini tidiga design. Framför allt uppfann Ildebrando Zacchini en ny kanon som används tryckluft för att lansera en mänsklig kanonkula. Denna nya kanoner användes också smällare och rök att göra kanonen ser mer ut som traditionella namne, och lägga till ett extra lager av spänning till handling. Det Zacchinis gick Ringling Brothers Circus och turnerade med dem för ett decennium innan stryka på egen hand. Under denna tid de populariserade kanonkung gång, och det blev en kärna stunt av många av de stora cirkus handlingar. Den Zacchinis höll rekordet för längsta avstånd upp från en kanon i årtionden, tills de upstaged slutligen av David Smith Sr1995, som lanserades mer än 180 fot (55m) i New Jersey. 1998 David Smith Sr och hans son, David Smith Jr, båda tävlat bryta faderns rekord. David Smith Sr slog sitt tidigare rekord, med en lansering av nästan 186 meter (56. 64m), medan hans son rest mer än 181 fot (55. 19m).

Även om kanonkung gärningen ej är nästan lika farlig som många människor antar, eftersom folket inte är, naturligtvis, lanseras med krut, är det ändå oerhört farligt. Lansering av en person ur en verklig krut kanon skulle ha ca en hundraprocentig dödlighet, men luften kanonen kommer ganska nära under hela livstiden för de flesta mänskliga kanonkulor. Det beräknas att av de cirka femtio mänskliga kanonkulor som har engagerat sig mycket i handlingen, eftersom dess utformning, har ett trettiotal dött. Nästan alla dödades av kanonen vara dåligt för, eller kraftiga vindar, vilket ger dem landning utanför skyddsnätet, och dödas av effekterna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.