Vad är en Fake News Visa?

Ett falskt nyheter visar är ett komiska tv-program som petar roligt på traditionella nyhetsprogram genom parodi eller satir. I en värld alltmer fylld med dåliga exempel på journalistisk integritet och politisk korrekthet, visar falska nyheter vanvördigt håna både nyheter och nyheter hjul. Kanske mest populära falska nyheter visar är The Daily Show med Jon Stewart och The Colbert Report .

Många spåra ursprunget till den falska nyheter visar att amerikanske författaren Samuel Clemens, mera känd som Mark Twain. Tidigt i sin karriär, skulle Twain publicera ofta falska historier som ett sätt att satir mot den politiska eller sociala normer i sin tid. I tv-eran blev falska nyheter visar stilen populär i England, med tv-program That Was The Week That Was . Detta program var känd för sin missvisande inte bara monarkin och politiska systemet i Storbritannien, men även enstaka pomposity och enfald faktiska nyheter. Komedi skiss visar Monty Python's Flying Circus även humoristiskt kritiserat newscasters, med en berömd sketch där kidnappningen ett programföretag och hans skrivbord, kör honom till havet och kastar honom i allt som han fortsatte att tala entonigt. är den moderna inkarnationen av falska nyheter visar kanske bäst exemplifieras med amerikanska visar The Daily Show med Jon Stewart . Programmet formatet är oftast ganska standard, börjar med en resumé av dagens viktigaste rubriker följt av en utförlig rapport om en aktuell fråga. Rapporterna görs vanligen med en av seriens "senior korrespondenter" vanligtvis står framför en grön skärm prognos som visar vad platsen som de talar om. Rapporten följs av en kort intervju med en vetenskapsman, kändis eller ibland en besökande politisk ämbetsman.

Medan The Daily Show parodier den dagliga program Network News, The Colbert Report satirizes drivs av politiska förståsigpåare, såsom Bill O'Reilly s kontroversiella program O'Reilly Factor . The Colbert Report innehåller en intervju del, men är mest koncentrerad till det konservativa, anti-utbildning övertygelse av värden, Stephen Colbert.

Även om det kan verka som en bluff nyheter visar är bara ett redskap för komedi, en del tyder på att den faktiskt visar en djup kärlek till sann journalistik och en cynisk narr av tillståndet i journalistik, politiska skalan, och kulturella praxis i världen. Stor ilska väcktes när studier släpptes som visar att många människor var mer benägna att få sin dagliga information från utställningar som The Daily Show än från verkliga nyhetsprogram.

Jon Stewart och Stephen Colbert, medan båda insisterar på att deras föreställningar är i första hand för skratt, har både skapat allvarliga uppviglar genom att göra offentliga uttalanden. Stewart skapade kontroverser genom att uppträda på den politiska debatten visar Crossfire , tiggeri värdarna att "stoppa ont America" med hjälp prålig, irrelevanta argumenterar som en ursäkt för livskraftiga debatt. På samma sätt samlat Colbert betydande massmedial raseri är festtalare vid 2006 års korrespondent i Vita Huset's Dinner, där hans blåsor tal lyckades göra narr av presidenten, högsta domstolen och Washington medier.

Trots sina humoristiska avsikter, falska nyheter visar redovisas som en viktig röst för oliktänkande i en tid där vissa människor har förtroende för media så lite som eller mindre än de litar på politiker. Båda The Daily Show och The Colbert Report har vunnit flera utmärkelser för hög kvalitet inom underhållning. Fenomenet med falska nyheter visar har spridit sig utanför USA och England, med populära program sänder regelbundet i Kanada och Nya Zeeland.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.