Vad är en Crazy Mouse Coaster?

Crazy mus eller vilda glasunderlägg mus är enda bil berg-och dalbana utvecklades i mitten av-20-talet. Till skillnad från traditionella glasunderlägg den funktionen långritt tåg, galna mus glasunderlägg har en liten bil som bara sitter mellan 2-4 passagerare. De är kända för snabba svängar och korta plötsliga. Till skillnad från de dramatiska och expansiva spår av stora bergochdalbanor, vilda musen glasunderlägg är generellt mycket kompakta åkattraktioner som verkar vara ganska tam. De vanligtvis inte har stora droppar, omkastningar eller delar korkskruv. Vid första anblicken kan ryttare anta skjutsen är avsedd för barn, men den galna musen ger en hel del punch för sin storlek.

Den ursprungliga vilda musen glasunderlägg utformades i slutet av 1950-talet av tyska rida pionjären Franz Mack. De var byggda av trä och innehöll mycket små enstaka bilar, så att endast två tätt sittande vuxna ryttare. En av de tidigaste versionerna var i Blackpool Pleasure Beach i England och fortfarande fungerar idag.

Spänningen faktor i galen mus glasunderlägg förlitar sig på sin lilla sidan. Eftersom bilar är bredare än spåret, går runt skarpa, lämnar serpentinväg vänder ryttare känsla som om de är på väg att bli kastade bort rida. Den korta, plötsliga ofta oväntade, och ger en g-kraft skaka till ryttare. Det är inte ovanligt att erfarna fans berg-och dalbana att vara livrädd ut ur sina sinnen på galen mus glasunderlägg, eftersom den totala känslan av åkturen är helt annorlunda än en traditionell berg-och dalbana.

Efter inledande popularitet på 1960-talet och 1970, föll galen mus rider omodernt i kölvattnet av otroliga nya berg-och dalbana teknik. De förblev populär resa karnevaler och mässor, eftersom spåren var lätt compactable. Under 1990-talet började stål vilda musen glasunderlägg att återta popularitet i tema-och nöjesparker. Även i världsklass nöjesparken Disneyland valt att inkludera en galen mus-och dalbana i expansionsfasen Park, Disney's California Adventure.

Vitalisering av vilda musen rider lett till nya innovationer, som möjliggjorts genom framsteg inom berg-och dalbana branschen. År 1997 infördes den första spinning musen bilar på Dinosaur Beach i New Jersey. Trots att spåret är densamma regelbundet glasunderlägg, snurrar bilen fritt i cirklar, lägga till nya dimensioner av spänning eller skräck, till rida. Lägga till loopar till vilda musen åkning har också blivit populär, med en av de tidigaste är på Tobu Zoo i Japan.

Crazy mus glasunderlägg inte är för fega och bör inte förväxlas med barnens ritt. De är ofta ganska ryckig jämfört med väl fungerande regelbunden glasunderlägg, och de med rygg-eller nackskador ska rådgöra med en läkare innan ridning. Som med alla nöjesfält rider, läsa och följa alla säkerhetsföreskrifterna innan ombordstigning skjuts.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.