Vad är en Buffy Sing Along?

En Buffy sjunga är ett fan tradition startades av beundrare av TV-show, Buffy och vampyrerna . Liknar midnights visar exempel Rocky Horror Picture Show en Buffy sjunga har en presentation biograf i ett avsnitt av Buffy att fansen kan ta interaktiva roller i. tradition bygger runt en berömd musikalisk episod av showen kallas Once More With Feeling .

I den musikaliska avsnitt, tvingar en demon staden Sunnydale att uttrycka sina hemliga rädslor och känslor genom sång och dans. Vad tycks ursprungligen som en lite läskig men rolig problem snabbt ankommer till katastrof, eftersom ström av intensiva känslor leda några olyckliga invånare att spontant förbränna. Once More With Feeling var skriven, komponerad och regisserad av seriens skapare, Joss Whedon.

Once More With Feeling premiär 2001 som en del av den sjätte säsongen av tv-show. Det möttes med omedelbar beröm från kritiker för sin sång, humor och innovation. Avsnittet vann nomineringar till flera TV-utmärkelser, och kort därefter, fans började hålla en Buffy sjunga med i avsnittet. är Traditionen med sjunga delvis baserad på en linje i den inledande låten, som uppmuntrar tittarna att sjunga. Trots att sjunga började som en tilldragelsen vid fläkten och komiska konventioner bok, har det spridit sig till oberoende biografer runt om i USA. Traditioner för händelsen varierar mellan teater, mycket så tidigt midnatt visningar av Rocky Horror Picture Show varierade efter område. Många Buffy sjunga traditioner liknar Rocky Horror gags, som ropade linjer och kasta rekvisita på skärmen. Andra produktioner använder levande kastar för att agera ut de åtgärder som äger rum på skärmen.

Några interaktiv publik gags har spridit sig från sina ursprungliga grupper och bli nationella trender. Till exempel, när karaktären av Dawn visas på skärmen, fläktar skriker åt henne att hålla käften. Likaså när vampyren Spike visas, publiken skriker, "Bite me!" En berömd scen i manus innebär ett slumpmässigt man sjunger om hur städare kunde ta bort en senap fläck från hans skjorta, och Buffy sjunga med tittarna kasta senap paket på skärmen för att fira tillfället. Den Buffy sjunga har blivit en populär tradition på biografer, men flera produktioner har lagts ned på grund av upphovsrättsliga frågor som härrör från 20th Century Fox. Trots försök från arrangörerna att få ett lagligt tillstånd att utföra använda episoden för sjunga händelser, har Fox advokater förklarat det kan bryta mot licensavtal. Skapare Joss Whedon har uttalat sig mot någon Avbrott, som han åtnjuter sjunga med och ibland deltar i Los Angeles versioner. Whedon och andra Buffy personal och rösterna har deltagit föreställningar i protest mot Fox position.

Tiden får utvisa om Buffy Sing Along kommer att ha livslängden liknande kult visar exempel Rocky Horror . Föräldrarna bör notera att även om föreställningen är förhållandevis tam för en Buffy och vampyrerna episod finns det en del våld och en och annan person som brast ut i lågor. Många kritiker och fans visa överväga Once More With Feeling en av de bästa avsnitten av den sedan länge pågående utställning, och Buffy sjunga med tradition förefaller sannolikt att bli allt rykte om rättsliga frågor löses med Fox juridiska team.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.