Vad är en Box Office flopp?

En box office flop eller deras kontor bomben är en film som inte ens uppfylla eller överstiga kostnaden av filmens budget när det släpps till allmänheten för visning. Några filmer som anses vara en låda kontorsbruk floppen upp tjäna tillräckligt på DVD-uthyrning och försäljning för att så småningom gå med vinst, men många andra helt enkelt förluster för producenterna och företag att distribuera filmerna. Ibland förväntningar på en film och mycket höga budgetar som vida överstiger kritiska recensioner och närvaro och filmen blir en omedelbar biljettintäkterna flopp.

många faktorer som kan resultera i en låda kontor flopp-det kan vara dåligt riktad, har ett dåligt manus eller dålig egenskap. Filmen får visas bra skådespelare, men stjärnan makt ensam inte leder till förväntade avkastningen biljettkassa. Några klassiker biljettintäkterna floppar har spelat en mycket välkänd och populär skådespelare. Även om det inte nödvändigtvis bådar gott för kommande löneförhandlingar, gör en biljettkassa floppen inte alltid färgar av en skådespelare karriär. Det finns två mycket välkända biljettintäkterna flops att alla älskare av filmer bör erkänna. Dessa Ishtar och Heaven's Gate . Ishtar stjärnmärkta två mycket väl respekterade skådespelare, Warren Beatty och Dustin Hoffman, och filmens budget var 40 miljoner amerikanska dollar (USD). När filmen släpptes var det en omedelbar biljettintäkterna floppen, vaska av kritiker, och bara gjort ca 30% tillbaka av de totala kostnaderna för att göra filmen. Det var således en 70% förlust för investerare i filmen. Beatty och Hoffman har båda deltagit i många mycket populära filmerna sedan, och om de kan ha fått utstå förlägenhet huvudrollen i en film av de flesta anses vara hemskt, de fortfarande har blivit erbjudna plommon roller i andra filmer. En box office flop som bär upp är 1980 års film Heaven's Gate , som hade 44 miljoner dollar budget. Filmen skröt en imponerande rösterna: Kris Kristofferson, Christopher Walken, John Hurt, Jeff Bridges, Joseph Cotton och Willem Dafoe. Direktör, var Michael Cimino säker på att producera en hit efter hans gripande och kraftfulla 1978 film The Deer Hunter Förväntningarna inför filmens framgång var extremt hög. Men när det släpptes, filmen bara gjort 1,5 miljoner USD, vilket motsvarar över 90% förlust för dess investerare.

På senare år faller biljettkassan floppen ofta till kategorin en hög budget, episk film, som Waterworld eller Alexander som helt underlåter att fånga intresse av kritiker eller publik. Summer "blockbuster" filmer är kända för sin förkärlek till floppen. Actionfilmer och epos också betyda hög budget, vilket innebär större sannolikhet för en film att misslyckas med att göra vinst.

Ibland biljettintäkterna floppen är inte en dålig film. Den numera klassiska Marx Brothers Duck Soup var en flopp. Hög budgetar garanterar inte en bra film, och låg budget garanterar inte något dåligt. Motsatsen till biljettbokningen floppen är en sleeper, en film gjord på en liten budget som tjänar enorma återvänder biljettkassa. The Blair Witch Project göras på en budget på 30. 000 dollar, var en sovande, och räknats över 200 miljoner dollar världen över. Detta motsvarar över 300. 000% avkastning på sin ursprungliga investering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.