Vad är Tournament of Roses?

På nyårsdagen 1890, som blivit ett firat Tournament of Roses började som en enkel parad när ledamöter i lokala Valley Hunt Club i Pasadena, Kalifornien, smyckade sina vagnar med blommor till minne av de blommande av apelsiner. Kort därefter, sportevenemang, bland annat tävlingar mellan vilda djur såsom Struts, elefanter och kameler, ägde rum, samt tändstickor polo, och även en bogserbåt-of-war evenemang. Som Tournament of Roses blivit allt populärare, förankring uppmärksamma de nationella medierna, blev paraden mer utarbetade. Motoriserade flyter i alla teman och färger införlivades liksom många musikkårer. Av 1895 den enorma entusiasm för evenemanget, och tillväxten av parade sig, hade blivit för mycket för Valley Hunt Club att hantera. Sålunda bildades Pasadena Tournament of Roses Association, och ännu i dag är ansvarig för att administrera händelsen.

1902 beslutet om att lägga ett spel college fotboll av firandet, med början i slutet av blomsterprakten paraden. Denna match var den första efter säsongen college fotbollsmatch någonsin hållits i U. S. , och urkärnade Stanford University of the West Coast, mot University of Michigan representerar öst. Michigan krossade Stanford 49-0, i ett spel som avslutades under tredje kvartalet då Stanford medgav matchen. På grund av den enorma skillnaden i talang vid den tidpunkten, under ett antal år efter detta Blowout spel, övergivna turneringen utskott fotboll, väljer istället att hålla vagnen stil tävlingar i samma tradition som den romerska Colosseum.

Men år 1916 traditionen med en tjänst parad college fotbollsmatch förnyades. På grund av den enorma popularitet av händelsen samt storleken på de folkmassor som överväldigad turneringen parken, beslöt man 1920 att bygga en storskalig stadion som värd för fotbollsmatch. År 1923 Byggnaden blev färdig, och arenan, liksom fotbollsmatch själv, dubbades till "Rose Bowl. " År 1947 gjordes en överenskommelse mellan Big Ten och Stillahavsområdet Tio konferenser för förkämparna för respektive konferenser för att möta i Rose Bowl för att fastställa en övergripande mästare. Det har varit tradition i Tournament of Roses att nominera en betydande personlighet att fungera som Grand Marshall av Rose Parade. Kändisar, presidenter, företagsledare och även fiktiva karaktärer från populärkulturen som Musse Pigg och Kermit the Frog, har tjänstgjort i detta hedersuppdrag position. Förutom Grand Marshall, en Rose Queen och Royal Court har valts ut bland tusentals unga kvinnor som tävlar om den prestigefyllda positioner i en tävling där domare rösta på de kandidater som de känner sig bäst förkroppsligar poise, förfining och samhällstjänst värderas av Tournament of Roses.

Tillsammans med musikkårer och flottar, ryttare har alltid varit viktiga deltagare i Rose Parade. Varje år över 300 hästar och ryttare mars i paraden. Urvalskommittén försöker inkludera raser från hela världen, som visar de olika typer av hästar, ett inslag i paraden som blivit en publikfavorit genom åren.

Att hålla upp med sin tid, har Tournament of Roses utvecklats till att bli en årlig nyårsdagen tradition som råder för personer över hela världen. The Rose Parade är nu noggrannare än någonsin med majoriteten av mekaniserade flottar byggs av företag som är specialiserat på bearbetning av dessa fantastiska skapelser. Eftersom kostnaden för att sväva konstruktion är enormt, många av de flyter nu Sponsras av företagsenheter snarare än att bara lokala grupper som tidigare. Förutom blommor och naturliga material, ljudeffekter och datoriserad grafik, har blivit vanliga inslag i flytande konstruktion. Vad som började som en enkel procession i vagnarna täckt av lokala blommor, har nu blivit en stor mediehändelse som sänds ut till miljoner hushåll, och en kär amerikansk nyårsdagen tradition.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.