Vad är Tokyo Disneyland?

Tokyo Disneyland är en av världens mest populära nöjesparker, och var den första Disney parken byggas utanför USA. Sedan öppnandet 1983 har Tokyo Disneyland varit en kommersiell framgång och fläkt favorit. Med tillägg av en andra park, Tokyo DisneySea under 2001 har parken vuxit bara mer populärt för varje år.

historia Tokyo Disneyland är nära knuten till utvecklingen av den andra Disney World Park , Epcot. Världens kultur tema park var problem för Disney Company från början på grund av motstridiga designkoncept, och bolaget sänkte ett oerhört mycket pengar i parken. Japanska företag, hoppas att kapitalisera på tillbedjan av japanska medborgare för Disney, lobbade ursprungligen företaget att bygga en ny park i Tokyo. För budget skäl skulle Disney åtar sig att inte en japansk park.

Oriental Land Company har ett licensavtal med Disney, vilket skulle medföra avsevärda inkomster till det amerikanska företaget samtidigt som det förhindrar dem att lägga ut extra pengar på Tokyo parken. Affären innebar att den nya parken kommer att utformas av Disney Imagineers och har Disneyfigurer, men ledas av Oriental Land Company. Disney godkänt affären, som gjorde Tokyo Disneyland första Disney parken som drivs och ägs av ett separat bolag.

De flesta attraktioner och rider på Tokyo Disneyland är desamma som i den amerikanska parker. Gästerna in i parken genom den något förvirrande namnet World Bazaar, ett glas och stål täckta hölje som innehåller element nästan identisk med Disneyland's Main Street, USA. Mittpunkten Slottet är modellerad efter Disneys Askungen slott, liknande den som finns i Disney World. Det återstående utrymmet ges till sex tematiska områden: Tomorrowland, Critter Country, Adventureland, Westernland, Toon Town och Fantasyland.

Tokyo Disneyland är mycket större än både Kalifornien eller Florida version, på 115 tunnland. Parken är känd för sitt breda vägar och utrymmen samla, bygga inför enorma folkmassor. Det ryktas att ha en dold medlems klubb i världen Bazaar området, liknande det ursprungliga Disneyland's Club 33. Eftersom det inte finns med en amerikansk vattnet område som New Orleans Square, Haunted Mansion ride har transplanterats till Fantasyland, medan Pirates of the Caribbean bosatt i Adventureland. En av de mest innovativa turer i hela Disney franchisen endast existerar i Tokyo Park. Pooh's Hunny Hunt tema efter den populära Nalle Puh -serien, platser ryttare i jättelika fordon honungsburk att fungera utan ett spår system. De rider verk med hjälp av en värddator, som utvecklar slumpmässiga rida sökvägar för varje fordon. Denna nya teknik garanterar att rida aldrig kommer att vara samma två gånger.

En del kritik har planat i parken för sin praxis att importera västerländska aktörer att spela större Disneyfigurer. Medan vissa anser att detta är rimligt, eftersom de västerländska aktörerna mer liknar den tecknade seriefigurer, kritiker anser att det alienerande att japanska barn. In the 21st Century Denna praxis har ändrats något, men trots fortsatt kritik, "import" aktörer fortfarande används.

Under 1990-talet började Oriental Land Company byggande på en andra park för Tokyo Resort. Den resulterande park, Tokyo DisneySea, hyllades för sin skönhet och innovation och anses av många vara den bästa andra-gate Disney park i världen. Mellan de två parkerna, komplex shopping och hotell, Tokyo Resort fortfarande den mest populära Disney attraktion utanför USA. Tokyo Disneyland, den första Disneyland utanför kontroll av Disney Company, har gjort betydande inverkan på världen av nöjespark underhållning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.