Vad är The Grand Ole Opry?

It's the Home of American Music, och eventuellt en av de mest kända och mest älskade radioprogram i världen. Det inflytande över hela världen, och man har inlett karriären för flera unga talanger. Grand Ole Opry började liv 1927 som WSM Barn Dance, på WSM Radio i Nashville, Tennessee. Det var tänkt att vara ett familje program, uppvisande av countrymusik, radiostationen och dess ägare, National Life Insurance. Den "WSM" samtal skrivelser som till och med nationella livet motto: "Vi Shield Millions. "

George D. Hay, en utropare på WSM, var den första värd för Barn Dance, och omdöpt it The Grand Ole Opry 1927. När WSM ökat sin sändning utgång till 50. 000 watt östra Kanada och de flesta i norr, söder och Mellanvästern i USA kunde plocka upp Grand Ole Opry på sina radioapparater. Ökningen av antalet lyssnare betytt mer folk hört Opry och många reste till Nashville för att vara en del av den levande publik.

Efter showen växte sin gamla utgrävningar, flyttade den till Ryman Auditorium in downtown Nashville. Byggnaden hade en gång varit en kyrka, och rymde flera hundra i sina bänkar och balkong. Snart blev kända Ryman som "The Mother Church of Country Music", och det var efter flytten till Ryman att Grand Ole Opry verkligen tog fart och började tillfaller mystiken fortfarande innehar.

Några av de mest kända namnen inom amerikansk musik framförd på att trä scenen i Ryman: Roy Acuff, Ernest Tubb, Marty Robbins, Porter Wagoner, Dolly Parton, Loretta Lynn och Hank Williams Sr Dessa namn har blivit synonymt med countrymusik, och allt började sin karriär på Opry scenen.

Även om mycket älskad av fans och artister både under 1970-talet, blev det uppenbart att det Ryman Auditorium helt enkelt inte var tillräckligt för Grand Ole Opry längre. Parkering centrum var en mardröm, och sittplatser blev begränsad. Serien flyttade in i Opry House på grund av det som då var Opryland USA nöjespark. De nya lokalerna var perfekta för showen, och skulle kunna användas när TV-sändning av programmet, eller när Country Music Association Awards presenterades. Den Opry styrelse rutinmässigt nominerar och namn på nya artister till Grand Ole Opry medlemskap, och att omnämnas en Opry medlem är ett omhuldat ära och betraktas fortfarande i topp i ett land utövande konstnärens karriär. Mer än ett land artist, men van att uppträda i 80. 000 plats arenor, ändå blir det panik när de utför på Grand Ole Opry-dess tradition är att starka.

The Grand Ole Opry är fortfarande ett radioprogram, samt fredag och lördag kväll visar fortfarande direktsändas på WSM. Heliga landet konstnärer och nybörjare fortfarande utföra samma visar, delas upp i 30-minuters segment, var sponsrad av ett annat företag. De som deltar i dessa visar säga att atmosfären är fortfarande ledig, och publiken kan se stjärnor och besättning lika, fräsning runt i kulisserna, prata, skratta, de roar sig. Tusentals människor från hela världen fortfarande gör vandringen till Nashville, Tennessee för att delta i Grand Ole Opry varje år. Det är också strömmas live över internet från WSM Radio webbplats. Grand Ole Opry är ett amerikanskt original, och en sann amerikansk tradition.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.