Vad är Tanabata Festival?

Tanabata Festival är en populär japansk fest också kallas Star Festival, eller önskar Festival. Tros komma från den kinesiska semestern Qi Xi , firandet hålls varje år den sjunde dagen i den sjunde månvarv. Festivalen är ansluten till en gammal legend om två åtskilda älskande likställas med Romeo och Julia.

Enligt legenden, vanligtvis de älskande, avbildad som en vävare och en cowboy gjordes till stjärnor efter att de inte kunde vara tillsammans på jorden. På natten till den Tanabata Festival, de två älskande får återförena, passerar Vintergatan att vara tillsammans. Stjärnorna kallas Orihime och Hikoboshi, som är vetenskapligt utses till Vega och Altair.

Historien har särskild betydelse i Japan, där kärleken motverkas genom tullen är ett genomgående tema i legender och myter. Tills 20-talet var äktenskap i Japan ofta arrangeras av familjer för politisk, social eller ekonomisk vinning. Gifta sig för kärlek var en ovanlig sak, och många par var åtskilda på grund av systemet. Den Tanabata Festivalen hedrar love-matcher, och främjar tanken som vill kan gå i uppfyllelse.

Eftersom de sammanfaller i datum, var Tanabata festivalen ursprungligen anslutna till den buddhistiska minnesdag för förfäder, som kallas obon festivalen. Efter tullen sprids till allmänheten, blev festivaler distinkt olika. I modern tid är Tanabata hölls i juli, trots att datum kan variera beroende på månkalendern. Den obon festivalen är alltid hålls på 15 augusti, eftersom den bygger på solkalendern. En sed av Tanabata festivalen är att man gör önskar träd. Människor uppmuntras att köpa speciella band av färgglada papper på att skriva utifrån önskemål eller dikter, som sedan viks och knöts runt bambu träd. För att säkerställa sekretess, är bambu placeras i en närliggande flod eller brännas efter festivalen slutar. Ursprungligen var avsedda dessa vill vara för ökade förmågor och talanger, men i dag kan vara något djupt önskar önskas. Den Tanabata Festivalen firas över hela Japan med olika karnevaler och tull. Många regioner hålla dekoration tävlingar eller parader, och några rum har Skönhetstävlingar att kröna en fröken Tanabata. Speciella dekorationer som papper kimonos och kranar hängs att begära specifik välsignelser såsom lång livslängd och bra affärer. Färgglada papper remsor pryder gatorna för att hedra de remsor av tyg används av Weaver av legenden.

Det semester har spridit sig i popularitet utanför Japan, i synnerhet till San Paulo, Brasilien. Denna stad, som har en stor japansk befolkning, började ära festivalen 1979. Den Tanabata Festival är nu hålls den första helgen i juli varje år, och drar stora skaror till sina parader och kulturella föreställningar av dans och musik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.