Vad är Syndication Shows?

Syndication visar är tv-serier som sänds av enskilda lokala stationer, som alla måste förhandla syndikering rättigheter på egen hand. Detta står i kontrast med nät visar, som produceras av en tv-nätet och distribueras till nätverkets lokala dotterbolag för exklusiv sändning. Det finns ett antal olika typer av syndikering visar, med sitcoms, utbildningsprogram och tabloid-stil visar är mycket populär, och det finns ett par syndication format. När innehållet är syndikerade, det bolag som äger rättigheterna till innehållet förhandlar med människor som vill luften det. Exempelvis kan en producent för en TV-show är överens om att överlåta rättigheter till en lokal partner i utbyte mot kontant betalning, samtalstid för reklam, eller sändningstid för utställningar. Syndication har utformats för att distribuera visar på ett stort område, med producenter inriktning lokala stationer med målet att täcka delar av marken, se till att visa ses av så många tittare som möjligt.

Syndication visar kan generera en hel del av resultatet för en producent, genom att hålla innehållet på luft och föra in pengar. De är också användbara för lokala stationer, eftersom många nätföretag inte ger tillräckligt med innehåll för att fylla en hel dag i programmering. Syndication visar kan användas för att fylla luckorna, som ger något för potentiella tittare att lyssna på. I första körningen syndikering, är en show som utvecklats speciellt för syndikering, och sända ett syndikeringsformat visa från början . First-run syndication är också vanligt med utländska TV-serier. I en nation, t. ex. stationer vie för rebroadcasting rättigheter visar från ett annat land, sända dem i syndikering på flera nätverk. Syndication tillåter innehållet att nå en större publik, och genererar en nätt vinst för utländska produktionsbolag.

Off-nät syndikering visar är repriser av show som ursprungligen sändes i tv-nätet. Några klassiska tv-serier har pågått oavbrutet i decennier, tack vare off-nätverk syndikering, och stationer kan även plocka upp senare visar för off-nät syndikering, i hopp om att locka tittare genom att erbjuda populära visar.

I public syndikering, producenter utveckla innehåll utformats särskilt för public service-bolag. Innehållet är ofta pedagogiskt innehåll, med program som följer med uppdraget att public service-stationer. Dessa visar sällan syndikerade utanför det offentliga systemet för radio, eftersom de ses som speciellt intresse programmering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.