Vad är Stand up Comedy?

Stand up comedy har ofta beskrivits som en av de svåraste handlingar att dra bort. Den består i grunden av en person som står framför en publik och försöka få dem att skratta. Många yrkesmän säger att stand up comedy kan vara hård och ensam. Detta kan vara där frasen, jag dog där uppe , först uppstod. Till skillnad från en aktör, inte en stand up-komiker eller förlorar på sin egen talang. En aktör har vanligtvis ett skript för att falla tillbaka på och ett team av andra aktörer för att lita på. Stand up comedy är bara en enda, förhoppningsvis begåvad person med antingen en mycket sympatisk personlighet eller en arsenal av skämt.

Stand up comedy kan ta många former. Det kan bestå av en monolog av roliga händelser som kan utgöra en berättelse. Det kan vara en sträng av stickande one-liners, eller helt enkelt en följd av skämt. Stand up comedy kan också utföras nästan var som helst-klubbar, barer eller fester. Där det finns en mikrofon och en blivande underhållare, stand up comedy finns.

Konsten att denna typ av resultat har gått igenom många förändringar. Borta är de slapstick dagar vaudeville och den gamla tiden gag artister som George Burns, Bob Hope och Jack Benny. 1960-talet och 70-talet ledde till nya artister med en annan metod. Den nya komedi var subversiva, budskap komedi. Den används politiskt och aktuellt innehåll att ta upp sociala frågor och ändra allmänhetens tänkande.

Komiker som Lenny Bruce och Bill Hicks fick i ansiktet och in i hjärnan som hade lösgjort komedi hinder. Lenny Bruce arresterades flera gånger för sin visst märke komedi. Dessa stand up comics utmanas mainstream komedi till en strid och sedan torkas golvet med den.

1980-talet inleddes en komedi stil som kallas observationsstudier humor som tittade på vardagliga händelser genom en skev öga. Komikern Jerry Seinfeld var en mästare i denna typ av komedi. Många stand up-komiker har gått vidare till huvudrollen i sin egen tv-serier och filmer. Stjärnor som Robin Williams, Richard Pryor, Eddie Murphy och Steve Martin alla gjorde sin debut i stand up comedy. En av de största kompetens en stand up-komiker kan ha är att veta hur man skall handskas med Heckler. Det bästa komiker har varit kända för att använda Heckler och att införliva häckla till handling, men en stickling anmärkning från en ur publiken ibland kan döda en utövarens handling.

Om du tror att du har vad som krävs för att komma in i en värld av stand up comedy, komedi många klubbar håller öppet mic nights. Nybörjare kan stå framför en publik och göra sitt bästa för att få dem att skratta. Det tar en mycket begåvad och modig person för att dra bort denna framgång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.