Vad är Sista-minuten bokning?

Sista-minuten bokning används av resenärer för att få rabatt på en resa, så länge som resenären är villig att vara flexibel om den exakta tidpunkten för avresan och ibland bestämmelseort. Reservationer som gjorts i ett litet fönster i tid kunde betraktas som en sista minuten-bokningar, men termen används vanligtvis i samband med specialerbjudanden och kampanjer. Många nätverk på internet är specialiserade på avrundning specialerbjudanden på sista minuten bokning till platser över hela världen, ibland sammanslagning dem med biluthyrning och hotell.

Standby resa är en typ av sista minuten bokning, och en av de vanligaste. En resenär som reser standby vanligen ut på flygplatsen på den dag då han eller hon planerar att avvika, och register med ett flygbolag som visar var han eller hon vill gå, och en godtagbar tid fönster. Om flygbolaget har utrymme på flyg till den destinationen alldeles innan avresa kommer standby resenären får en plats, ofta på en kraftigt rabatterat pris. Vissa resenärer föredrar att använda denna resa teknik, särskilt personer som inte är kräsen om exakt när och vart de går, ibland är det möjligt att hoppa ett plan till ett annat land till priset av ett inrikesflyg. Andra resenärer tvingas använda standby resa med förseningar eller nödsituationer resa.

Med stöd för sista minuten bokning för att få ett billigt pris kan vara en chansning. Vanligtvis priset på resor går upp i de sista dagarna före avresa, särskilt om destinationen är en eftertraktad plats. I en nödsituation, till exempel dödsfall av en familjemedlem, sista minuten-bokningar kan ibland vara mycket dyrt eftersom resenären inte har råd att vara flexibel, eftersom han eller hon kan missa viktiga händelser. Om du hamnar i en situation som denna, frågar flygbolagens personal om dödsfall biljettpriser och andra program för att hjälpa akut resenärer. När du planerar en resa runt sista minuten bokning, oftast med resan är sista minuten som brunn. Det lönar sig att vara flexibel, tycker om att utforska en ny plats, eller försöker att ansluta sig till en gammal college vän. Genom att bredda omfattningen av platser som du är villig att resa till, kan du kanske hitta en riktigt bra affär, eftersom många flygbolag uppmuntra sista minuten bokning, så att deras flygningar kommer att vara fulla. En tom stol tjänar inga pengar, en rabatterad plats åtminstone kommer att bidra till att ersätta kostnaderna för flygningen.

leta upp sista minuten bokning är oftast relativt lätt. Vissa flygbolag har sista minuten bokning avsnitt rätt på sina webbplatser, så att resenärer att se över nuvarande biljettpris specialerbjudanden, och människor som vill ha ett bredare alternativ kan använda sista minuten bokning webbplatser. Dessa webbplatser samlar fare specials från flygbolag, hotell och biluthyrning företag så att de sammanförts i en central plats för bekvämlighet, så att användarna kan söka efter alla specialerbjudanden från en viss stad, särskilda resplaner, eller handlar i en viss region. Ange "sista minuten bokning" i din sökmotor för att hitta en av dessa resurser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.