Vad är Paris Catacombs?

Turister vallfärdar till Paris, Frankrike varje år. Det är en historisk stad, och det finns många sightseeing attraktioner. Eiffeltornet, Notre Dame och grav Jim Morrison alla lockar tusentals besökare, men en av de största turistattraktioner ligger i det mörka djupet under stadens gator. Paris katakomber, officiellt kallad les Carrieres de Paris eller stenbrott i Paris är inte för klaustrofobi eller svagt hjärta.

en labyrint av slingrande tunnlar ligger djupt under Paris boulevarder. Under romartiden, de ursprungligen kalk stenbrott. 1786, omvandlades dessa stenbrott till massa begravning gravar. Originalet kyrkogårdar i centrum av Paris var fulla av smitta och sjukdomar till följd av olämpliga begravningar. Kvarlevorna från många parisiska begravningsplatser förpliktas att flyttas diskret till stenbrott. Det finns omkring 186 miles (300 km) i tunnlar som utgör Paris katakomber. Vissa är öppna för allmänheten, men många är begränsade och kan inte turnerade. En del av tunnlarna är extremt smala och ofta drabbas av översvämningar. Detta förhindrar heller inte några intrepid besökare från att komma in genom dolda ingångar till tunnlarna streckade runt Paris. Hemliga ingångar kan man via avloppsledningarna i Paris eller genom manhål på gatan. Den officiella ingången till Paris katakomber är en enkel dörr i en liten byggnad. Därifrån klättrar ner dig en lång, spiraltrappa och börjar gå genom den mörka, vindlande tunnlar. Ta sedan ett djupt andetag när du skriver in en annan kammare markerade med en plakett läsning, arrêté! Cest ici l'empire de la mort, Stopp! Detta är den rike dödsfall .

Dina ögon kan ta några sekunder att anpassa sig till den syn som möter dig. Väggarna är packad med människoskelett, staplade ovanpå varandra. Skallar och travar av ben är placerade innanför dessa väggar, några pålar nå så hög som 5 fot (1,5 m). Djupet på cavernous väggarna på vissa ställen når 20 meter (18 m), alla fyllda med skelettdelar. Den officiella vägen för besökare är ungefär en mil lång (1,5 km), men själva begravningarna nå ännu längre i Paris katakomber. Det tros vara omkring sex miljoner lik i Paris katakomber. Ingen av lämningarna är markerade, och skelett blandas måfå. Ben bönderna blandas in med de herrarna. I Paris katakomber finns ingen klasskillnad.

Någon som fångats i förbjudna områden av tunnlarna ansikten böter, men frestelsen att utforska Paris katakomber ledsagade har bevisat för mycket för vissa människor. Det har varit berättelser om katakomb partier, och det finns också rykten om att vissa människor lever i tunnlarna. Om du besöker Paris är det väl värt en resa till Paris katakomber. Så länge du har en stark konstitution och inte avviker från den officiella vägen, bör du göra det på ett säkert sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.