Vad är Pacific Crest Trail?

The Pacific Crest Trail, även kallad Pacific Crest National Scenic Trail eller PCT, är en 2. 650 mil (4. 240 km) vandringsled som löper från den amerikansk-kanadensiska gränsen till den amerikansk-mexikanska gränsen. PCT är en av Förenta staternas främsta vandringsleder och är den näst längsta vandringsled i nationen. Sedan öppnandet 1968 Pacific Crest Trail har lockat vandrare från hela världen, som ger varierande natur och äventyrliga utmaningar. sedan 1930-talet, lobbade olika grupper vandra den amerikanska regeringen att skapa en gräns till gränsen spår i den västra delen av landet. 1968, på grund av ansträngningar vandrare Clinton Clarke och Warren Rodgers, erkända amerikanska kongressen PCT som en del av National Trails System. År 1993 var spåret officiellt klar och öppnade, trots vandrare hade använt det i decennier. är The Pacific Crest Trail uppdelad i fem regionala delar, södra, centrala och norra Kalifornien, Oregon och Washington. I södra Kalifornien, passerar leden genom öknen buskvegetation, i Anza-Borrego National Park, och genom delar av Mojaveöknen. Den centrala Kalifornien delen slingrar sig genom våningar Sierra Nevada-bergen och över Yosemite National Park. När når norra Kalifornien spår, istäckt berg bli vulkaniska resterna av Cascade bergskedja och höjdpunkter är den majestätiska Donner toppmötet och Mount Shasta. Som Pacific Crest Trail färdas genom Oregon, mycket av vandring är genom tät skog. Vandrare förbi Crater Lake, den djupaste sjön i USA. PCT korsar också Oregons största och mest aktiva vulkan, Mt. Hood. Dragen i Washington avsnitt av Pacific Crest Trail omfatta Glacier Peak och de enorma bergen i norra Cascade Range.

Enligt PCT Association webbplats, cirka 300 personer per år försöker en thru-vandring på leden, med en 60% framgång. Första thru-hiker är en fråga om en viss debatt. 1971 hävdade en ung man vid namn Eric Ryback att slutföra spåret, men flera vittnen hävdar att han godtog bil-rider under sin vandring, vilket motverkar sitt yrkande. Den första kvinnliga thru-hiker att slutföra spåret tros vara en kvinna vid namn Mary Carstens, 1972. År 2004 avslutade en man som hette Scott Williamson en thru rundresa-vandring på leden, som omfattar 5. 300 miles (8. 480 km) i 197 dagar. Om du vill försöka vandringsstavar of the Pacific Crest Trail är det viktigt att förbereda sig noga och få en läkares certifiering av god hälsa. Leden är relativt säker, men är en naturlig miljö med många potentiella faror. Eftersom stigen undviker många tätbefolkade områden, påfyllning av varor bör planeras innan du börjar din vandring.

I södra kaliforniska delen av PCT, kan öken miljöer leda till allvarlig uttorkning och eventuella död. Vilda djur är vanliga platser längs leden, och medan de flesta är ofarliga, kan du ställas inför skallra ormar, björnar, lejon berg och Coyotes. Vissa experter rekommenderar alltid vandra med en vän, särskilt om du är nybörjare. Säkerhet i siffror är en värdefull regel på spåret.

Trots att spåret är skyddat nationellt, ytterligare medel och volontärer är alltid behövs för att upprätthålla Pacific Crest Trail i gott skick. Möjligheter att hjälpa till att hålla stigen upp omfatta skänka pengar eller hjälpa vid konferenser eller i Trail Association kontor. Om du är en vandrare, kom ihåg att använda biologiskt nedbrytbara produkter och att inte skräpa på spåret. Med enkla åtgärder kan hjälpa PCT förblir rena och bevaras för framtida vandrare för att njuta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.