Vad är National Geographic?

National Geographic är en välkänd månatlig tidskrift som har publicerats av ideell National Geographic Society sedan 1888. Tidningen har en internationell spridning nästan nio miljoner, och läses av över femtio miljoner människor varje månad. Tidningen är känd för sin karakteristiska gula ramen och djupgående artiklar om djur och miljö och makalösa naturbilder. De artiklar i National Geographic hantera ett brett spektrum av ämnen, några av politisk natur, och de flesta rör naturen och dess skärning med modern kultur. A 2007 av tidskriften utmärkta artiklar om inrättandet av Jamestown kolonin 400 år sedan och dess inverkan på miljön, en berättelse om ett slumområde i Mumbai, och en redogörelse för den föreslagna mur del av den USA-mexikanska gränsen.

Typiskt National Geographic berättelserna är internationella räckvidd och tid till dagens frågor. Även under det kalla kriget på 1980-talet ägnades åt tidningen för att få fram kvalificerade artiklar om kulturen i Sovjetunionen och det kommunistiska Kina, så att läsaren bättre kan förstå dessa samhällen. Tidningen är också känd för sin detaljerade kartor över olika regioner, som är så exakta att de har använts som medel av den amerikanska regeringen.

En av National Geographic s mest kända fotografier är en 1985 cover av en ung afghansk flicka med gröna ögon. Under 2002, kvinnan på fotografiet Sharbat Gula, var spåras upp av National Geographic igen för ett annat foto, och var med i ett TV-dokumentär. National Geographic Society inrättat en fond i Gula namn, där tusentals läsare bidrog, att bygga en flickskola i Afghanistan.

The National Geographic Society ger ut flera andra tidskrifter utöver dess flaggskepp publicering, National Geographic , inklusive National Geographic Kids , National Geographic Traveler , och National Geographic Adventure . Föreningen äger också en tv-station, National Geographic Channel , som producerar dokumentärer om naturen, djurlivet och internationell kultur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.