Vad är Guerilla filmskapande?

Guerilla filmkunskap är en term som används för att beskriva lågbudget-filmer som inte uppfyller de typiska produktionsvärde av en studio film. Filmer gjorda i denna process är vanligtvis gjorda för mindre pengar, med en mindre besättning och mindre utrustning. Även om många ser bristen på resurser som en nackdel, anhängare tror att frihet från tillsynen gemensamma gerilla filmer är värt det lidande, åtminstone på en konstnärlig nivå. är en film som betraktas som typiskt "Guerilla" om det inte prenumerera på de regler och förordningar i filmbranschen i Hollywood. I en studio bild, skådespelare och filmarbetare hör vanligen till fackföreningar att tillämpa särskilda regler för behandling av sina medlemmar. Dessutom skall den som producerar studion och alla investerat dotterbolag behålla en viss kontroll över den färdiga produkten. Enligt vissa yrkesmän, pengar och fackföreningar köra showen i Hollywood-produktioner.

Guerilla filmmaking skapar ett annat djur helt och hållet. Filmer är oftast finansieras av medlemmarna i kreativa team eller privata investerare. Detta ger kreativa team betydligt större kontroll över den färdiga produkten, eftersom de nu måste attrahera en utdelande bolaget att få sin film ut i teatern. Med intåget av Internet, fick guerilla filmskapare ännu mer kontroll över sin produkt, eftersom de kan släppa och distribuera på nätet ganska billigt och utan ett distributionsföretag.

befattningsbeskrivningar för besättningsmedlemmar kan också bli lite skumma i gerillan processen. Utan pengar eller status på spel, skådespelare och filmarbetare mönstra på i första hand för att njuta av projektet eller hjälpa till vänner. Utan de stränga reglerna i facket som en vakthund, kan besättningen befinner sig fyllning oavsett positioner är nödvändiga för en viss scen eller dag. Ett ytterligare, om än mindre publicitet, en del av gerilla filmskapandet kan inkludera vissa olagliga verksamhet. På de flesta platser, som krävs av statstjänstemän före tillåter filmteam att skjuta offentligt. Vissa gerilla och oberoende filmer kommer helt enkelt ignorera dessa krav, kunna smyga skott genom att använda endast en liten kamera för att inte väcka uppmärksamhet. I Sofia Coppola's Lost in Translation besättningen används gerillataktik att skjuta en bred bild på Shibuya Crossing i Tokyo genom smyga kameraman till ett kafé i närheten som bjöd utsikt över gatan. Dessa moraliskt grå-område taktik ofta spara en produktion välbehövlig pengar, men kan vara farligt eller kostsamt om ett problem skulle uppstå eller om tjänstemännen ta notis.

Även gerilla filmskapande undviker glitter och glamour för Hollywood maskin, välgjorda filmer är fortfarande lätt uppnås. Många kända regissörer har fått stor uppmärksamhet från massmedia genom hemmagjorda filmer som spelades in i gerillan stil, inklusive Darren Aronofsky och Spike Lee. Många förespråkare av denna filmkunskap stil insistera på att bristen på mikronivå från studior ger kreativ frihet att utforska idéer som många studior förkasta. En "konst för folket" i vissa avseenden, medger guerilla filmkunskap produktionen av många kontroversiella, tankeväckande film som inte lider av de behov av resultatet före innehåll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.