Vad är Griffith Observatory?

Griffith Observatory är en offentlig observatorium som ägs av staden Los Angeles och drivs av stadens Institutionen för rekreation och parker. Den distinkta utseende Griffith Observatory har gjort det ett Los Angeles landmärke, och platsen är mycket populär bland besökarna. Uppdrag av observatoriet är att ansluta medlemmar av allmänheten med de vetenskaper som utlöser intresset för astronomi och vetenskaplig forskning.

historia Griffith Observatory började år 1896, då Griffith J. Griffith, en walesisk entreprenör, donerade ett stort landområde till staden Los Angeles för att användas som en offentlig park. Griffith ansåg att ha park utrymme i staden var mycket viktigt, och att han ville göra sin medborgerliga plikt genom att skapa ett behagligt grönområde för allmänheten. 1912 närmade Griffith staden igen, erbjöd sig att donera en stor summa som ska användas för att bygga ett observatorium på berget Hollywood, en topp i Griffith Park.

Los Angeles tjänstemän samtyckt, och med 1916, planer utarbetas för vad som kom att kallas Griffith Observatory. Men planer började släpa, av olika anledningar, och Griffith insåg att han förmodligen inte skulle leva till observatoriet konstruerade. När han dog 1919 lämnade han efter mycket specifika instruktioner i sitt testamente att möjliggöra byggandet, men Griffith Observatory var inte klar förrän 1935. Efter sitt engagemang visade sig observatorium för en omedelbar succé, denna slående Art Deco design och tilltalande omläggningar inuti.

År 2002 renoverades Griffith Observatory. Idag har sajten en stor teater och klassrum utrymme utöver teleskopet och ett planetarium. Talrika roterande utrymme och visar vetenskap är utspridda i observatoriet, inklusive en omfattande genomgång display som gör det möjligt för människor att se sambandet mellan solen, månen och stjärnorna. Observatoriet har också en gift shop och restaurang. Som en del av sitt engagemang för public service, entré till Griffith Observatory är gratis, och platsen är öppen sex dagar i veckan. Observatoriet är också värd regelbundna händelser väcka intresse i vetenskapen, såsom Eclipse partier, och den stora teatern används för att visa filmer av vetenskapligt intresse från footage from Mars rovers till pedagogiska filmer.

Den klassiska 1930-blick Griffith Observatory har använts av flera filmteam arbetar i både film och TV. Tack vare det faktum att exteriören är i stort sett intakt, är det möjligt att använda platsen som en inställning för filmer som på 1930-talet, och de svepande utsikt från observatoriet är också mycket tilltalande för filmskapare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.