Vad är Disney’s Animal Kingdom?

Disney's Animal Kingdom är den fjärde temapark av Walt Disney World Resort i Florida. Centrerad på djur-och miljöfrågor, kombinerar parken traditionella ride delar av Disney franchisen med en möjlighet att få närkontakt med djur från hela världen. Även om parken betonas bevarande och respekt mot djuren, några djurrättsaktivister protestera håller djur i fångenskap, särskilt nära högljudda miljöer rider nöjespark. Trots protester har Disney's Animal Kingdom blivit en populär park, en försäljning på nästan 9. 5 miljoner besökare under 2007.

År 1998 öppnade Disney's Animal Kingdom som den största Disney Park i världen. Till en kostnad på över USD 1 miljard amerikanska dollar (USD), är parken sträcker sig över 500 tunnland (2 km kvm,) en stor del av utrymmet för djurs livsmiljöer. Semesterorten la Disney's Animal Kingdom Lodge 2001, ett ledande hotell som gör att gästerna utsikt över djuren från sina rum och gemensamma utrymmen. Även park tjänstemän hävdar att parken inte är ett zoo, men det behöver godkännande från föreningen för djurparker och akvarier, som intygar att de har uppfyllt eller överträffat krävs djurens skötsel.

Liksom alla parker i franchise, erbjuder Disney's Animal Kingdom ett urval av rider att underhålla besökarna. I DinoLand USA delen av parken kan gästerna zooma tillbaka till förhistoriska epoker på resor genom tiden tema berg-och dalbana Primeval Whirl. En av de mest populära attraktioner Expedition Everest, en snöig berg thrill ride som tar besökarna till kanten av en förfallen spåret innan störtar bakåt genom att rida och inför en skrämmande Yeti. Trots dessa och andra väl mottagna sevärdheter, ligger fokus på Animal Kingdom på djuret invånare som lurar runt varje hörn.

Disney's Animal Kingdom är indelad i sju delar, varav de flesta innehåller djur som passar teman. I Afrika området kan gästerna ta en safari trek ombord öppna bilar att se giraffer, noshörningar, geparder och flamingos i naturliga savannen miljöer. Många av djuren tillåts att röra sig fritt, närma mönster av sina vilda intervall. I Asien avsnittet leder en safaripark spår äventyrare genom frodig utställningar featuring påfåglar, tigrar, drakar Komodo och andra inhemska asiatiska varelser.

Från början planerades parken till funktionen ett avsnitt om mytiska varelser kallade Beastly kungariket. Även planerna skrotades på grund av budgetnedskärningar, kvarstår vissa av de ursprungliga kännetecken för området utspridda runt parken. Vissa återstående delar är en drake-formad fontän och staty, och en parkeringsplats område som kallas enhörning parkeringen.

Parken insisterar på att det inte är en djurpark, istället erbjuda mycket teman vandringar genom djurlivet utställningar. Underhållning mål Animal Kingdom är att ge gästerna en magisk upplevelse av naturen, med budskap om bevarande är nära arbetat i många attraktioner. Även kritiker tyder på att ställa ut djur i fångenskap kan vara skadligt för dem och kan ge det felaktiga intrycket att bevarande är väl omhändertagen, många djur experter anser att parkerna som Disney's Animal Kingdom är bra för både vetenskap och utökning av ett pro-bevarande agenda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.