Vad är Crystal Cathedral?

Crystal Cathedral är en framträdande hus för dyrkan som ligger i staden Garden Grove i delstaten Kalifornien i USA. Även faktiskt inte konstruerat av kristall, gör den kristna kyrkan byggnad omfattande användning av tusentals skivor av hög kvalitet klarglas. Konstruktionen ger ett slående utseende som kan ses för miles, och ger ett hem till en av de största församlingarna i den reformerta kyrkan i Amerika.

Medan Crystal Cathedral ofta kallas ett Megakyrka var byggnaden faktiskt byggda långt innan begreppet kom i allmänt bruk. Bygget av katedralen påbörjades i slutet av 1970-talet under ledning av Garden Grove Community Church. Den pastor för församlingen, Dr Robert H. Schuller, hade med kyrkan sedan starten 1955. Avslutat 1980 blev Crystal Cathedral hemmet för inte bara Garden Grove Community Church församling, utan också bas för sändning av predikningar av dr Schuller till tv-stationer runt om i landet.

Utformningen av Crystal Cathedral uppmanar till användning av mer än tio tusen enskilda glasrutor. Rutorna används för både väggar och tak i den övergripande designen. Snarare än att vara fastskruvat i ramen, är rutorna hålls på plats med hjälp av en silikonbaserad-lim. Denna strategi innebär att Crystal Cathedral att tåla mindre skalv som är vanliga i området, samt hålla upp under jordbävningar.

Efter genomgången höll kyrkan utrymme för knappt tre tusen tillbedjare i de viktigaste helgedom. Tillsammans med distinkt design, hus Crystal Cathedral en vacker 320 organ inom röret som anses vara bland de bästa i landet. När församlingen började mötet i den byggnad som efter att ha slutfört och hängivenhet, ändrade de formellt namn till Crystal Cathedral församlingen.

Underhåll av Crystal Cathedral är en pågående process. Säkerheten av de rutor som kontrolleras regelbundet och ersättningar görs så behövs. På grund av den massiva exponeringen av byggnaden genom lokala och sända ministerier, har funktionen att katedralen bli en standard för byggande av andra megachurches, även om ingen hittills använda glas komponenter i samma grad. Den höga synligheten ges genom utformningen av Crystal Cathedral har också gjort det möjligt för församlingen att utveckla ett brett spektrum av ministerier som är gemensamt förvaltas under namnet Crystal Cathedral ministerier.

Dr Schuller avgick officiellt som Senior Pastor i Crystal Cathedral den 22 januari 2006. Sedan dess har Dr Robert A. Schuller som på sin fars arbete som pastor i kyrkan. Crystal Cathedral fortsätter att erbjuda ministerier till en internationell publik, och ofta besöks av personer från många olika religioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.