Vad är Buffy the Vampire Slayer?

om det ursprungliga Buffy och vampyrerna var en 1992 film med Kristy Swanson och Luke Perry, den version av Buffy och vampyrerna att de flesta människor känner till är TV spin-off som sändes på WB Network 1997 till 2003. The show stjärnmärkta Sarah Michelle Gellar som Buffy Summers, en tonårstjej som också råkade vara en baneman vampyrer och andra demoner som hemsökte staden Sunnydale. Hon fick stöd under hennes slag av en grupp vänner, främst Willow, Xander och Cordelia, liksom Giles, som var hennes lärare, eller Watcher. Serien skapades av regissören och författaren Joss Whedon, och fick stor massiv popularitet och en stor kultstatus. I Buffy och vampyrerna , använder Buffy hennes expert slåss färdigheter, Giles kunskaper, och Willow färdigheter forskning att besegra monster av alla slag, från vampyrer till jättelika gräshoppor till havs varelser. Mycket av handlingen äger rum just studenternas high school, eller på deras lokala tillhåll i brons. I den första säsongen, möter Buffy och vampyrerna och blir kär i en reformerad vampyr som heter Angel. Buffy och Angel relation är en stor del av de tre första säsongerna av Buffy och vampyrerna , men av säsong fyra, skådespelaren som spelade Angel, David Boreanaz, lämnade serien till stjärna i en spin-off kallas Angel .

Sammanlagt varade Buffy och vampyrerna TV-serie i sju säsonger, under vilken tid showen utforskade en rad frågor inklusive lesbianism och trolldom. Även en åttonde säsongen av serien producerades aldrig, är det nu görs i serietidning form i Dark Horse-serien. Den första berättelsen båge i serien är "The Long Way Home", skriven av Joss Whedon, skaparen av Buffy och vampyrerna .

Buffy och vampyrerna namn och begrepp har använts för många andra produkter, däribland fem videospel och mer än sextio romaner baserade på tv-serien, som publiceras av Pocket Books. Buffy och vampyrerna har haft en bestående inverkan på amerikansk kultur, och har banat väg för många andra visar med starka, självständiga kvinnliga protagonister med övernaturliga krafter, exempelvis Showtime serien Dead Like Me .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.