Vad är Appalachian Trail?

Appalachian Trail, så kallade AT, är en vandringsled som sträcker sig över avståndet mellan Springer Mountain i Georgien och Mt. Katahdin i Maine. Längden på leden är listat olika av olika myndigheter och experter, men är cirka 2. 100 miles (3. 380 km. ) AT öppnades 1923, och har haft popularitet som en vandring plats sedan.

År 1921, tidigare skogvaktare heter Benton MacKaye föreställde spåret som en flykt för stadsborna. Leden var ursprungligen planerat att ha vandrarhem och campingplatser natur med jämna mellanrum, men dessa idéer skrotades senare av kostnadsskäl. Även en liten del öppnades 1923, var det inte förrän den omorganisation av leden konferensen genom Myron Avery på 1930-talet att det mesta av arbetet började på allvar. Oenigheten mellan MacKaye och Avery leda till MacKaye avresa, men han är fortfarande memorialized som grundaren av Appalachian Trail.

Förbifart fjorton stater och olika terräng förhöjningar innehåller Appalachian Trail en otrolig mängd växter och fauna, däribland cirka 2. 000 sällsynta eller hotade arter av växter och djur. Djur som är gemensamma för leden i svart björn, hjort, älg och älg. Träd sorter innehåller gran, ek, vit furu och träd tulpan.

Den Appalachian Trail ståtar med över 200 skyddsrum underhålls av frivilliga, placerade mindre än en dags vandring isär. De flesta är nära en vattentäkt och vissa bidrar uthus. På en del vindskydd, är vandrare behandlas av volontärer till hemlagad mat. Andra vandrare rapport skyddsrum med samlingar av pocketböcker, eller förråd av konserver i nödsituationer. Tyvärr skyddsrummen är ofta boplatser av gnagare, och infestationer av möss eller råttor inte är ovanliga.

Vandrare på Appalachian Trail beskrivs som antingen "avsnittet vandrare" eller "thru-vandrare". Avsnitt vandrare har bitar av leden i taget, ibland med målet att så småningom vandring varje område. Thru-vandrare försöker ta sig över hela spåret på en säsong. Den första dokumenterade thru-vandring var 1948, genom en Pennsylvania man vid namn Earl Shaffer. Han avslutade spåret i 124 dagar, och skulle fortsätta att skriva Walking with Vår , en bok om sin erfarenhet.

De flesta av thru-vandrare har inte hunnit klart spåret . I slutet av 1990, konstaterar författaren Bill Bryson försökte en thru-vandring på leden och dessutom bara 500 miles (804 km. ) Hans erfarenheter som noterats i boken En promenad i skogen detalj livet på spår, dess historia och de miljömässiga utmaningar AT idag.

Om du är intresserad av vandring längs Appalachian Trail, genomföra noggranna efterforskningar för att se detta är resan för dig. Leden är fysiskt krävande, klättra upp till över 6000 meter (1,8 km) och reser över oländig och svår terräng. Trots att spåret är en relativt säker plats, måste vandrare vara medvetna om att de på ett naturligt och okontrollerad miljö. Det rekommenderas starkt att du reser med detaljerade kartor, överlevnadsutrustning, och en vandring kompis. Ordentligt förberedda, vandring längs Appalachian Trail kan vara ett unikt äventyr fullt av skönhet och överraskningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.