Vad Tillbaka till framtiden?

Tillbaka till framtiden är en populär science fiction-komedi film som släpptes 1985. Den filmstjärnor Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, och Crispin Glover, och regisserades av Robert Zemeckis, med Steven Spielberg som exekutiv producent. Om frisläppande av Tillbaka till framtiden väckte filmen på 210 miljoner USD US Dollars (USD) i USA ensam, och var den högsta inkomstbringande film från 1985. Filmen följdes senare av två uppföljare, som heter helt enkelt, Back to the Future II och Tillbaka till framtiden III .

Utgångspunkten för filmen Tillbaka till framtiden behandlar Marty McFly, en tonårspojke som går tillbaka i tiden för att träffa sina föräldrar när de var tonåringar, med hjälp av en tids-resa DeLorean bilen som skapats av Doc Brown. I filmen, Martys tonåriga mamma Lorraine, blir attraherad av honom, och Marty måste hjälpa sin far nerdy vinna henne över-om han inte kommer historiens lopp ändras, och Marty och hans syskon kommer att upphöra att existera. Lyckligtvis lyckas Marty att få hans tonåriga föräldrar tillsammans, så att världens ordning är återställd. Han reser sedan tillbaka till nutid genom att utnyttja el från en blixt under en storm för att driva tid-resa bilen. Det ursprungliga Tillbaka till framtiden filmen blev så populär att regissören Robert Zemeckis beslutat att filma två uppföljare, även om det var tänkt från början som en fristående film. I den första uppföljaren, går Marty in i framtiden för att hjälpa sin familj, i det sista kapitlet i trilogin, Marty och Doc Brown gå tillbaka till vilda västern. Även om uppföljarna var populära, har de inte nå framgång biljettintäkterna av den ursprungliga Tillbaka till framtiden , med respektive försäljning biljettintäkterna på $ 118 miljoner dollar och 88 miljoner USD USD. Under 2002 släpptes alla tre filmerna i en låda som från Universal Studios Home Entertainment.

Tillbaka till framtiden anses vara en Klassisk film, och förekommer ofta på kabel-och tv-nätet. Det har också inspirerat en tur på Universal Studios nöjespark, och en animerad tv-serie. Tillbaka till framtiden var också att lansera filmkarriär för sin stjärna, Michael J. Fox.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.