Hur kan jag få ett ryskt visum?

Alla utlänningar besöka Ryssland krävs visum. Visumkrav är mycket restriktiv, och det kan ta flera veckor för pappersarbete att gå igenom. Samtidigt som en besökare kan ansöka om ett ryskt visum på närmaste ambassad, måste tidningarna godkännas av pass och visum Department (UVIR) av inrikesministeriet innan någon officiell visum kan utfärdas. Innan researrangemang, är det viktigt att välja rätt ryskt visum. De vanligaste typerna av ryska visum är transitering, turism och bosättningsviseringar. Utlänningar som är i Ryssland ännu ett par timmar kräva en visering för att undvika förseningar och komplikationer. Turistvisum kan vara lättast att få, eftersom de är vanligtvis av reseföretagen på uppdrag av resenären. Emellertid måste ett turistvisum specificera varje stad som skall besökas och hur länge viseringsinnehavaren spenderar där.

Arbetsvisum är förvånande att det lättaste att få. När ett företag har tecknat ett avtal med dig, är de ansvariga att få det preliminära pappersarbete, som kan ta upp till tjugo dagar. När du får godkänt inbjudan, kan du gå till ambassaden för att få din ryskt visum. Resenärer som tänker stanna i Ryssland längre än en månad måste också ta ett hiv-test och ge bevis på sjukförsäkring innan de får ett ryskt visum. måste ett ryskt visum sponsras. Detta innebär att någon i Ryssland måste uppmana utlänningen att besöka landet. Sponsorn kan vara en turné grupp, en familjemedlem eller en arbetsgivare. Den person eller enhet som utfärdar inbjudan är också ansvarig för registreringen av utlänning med de lokala myndigheterna när han eller hon anländer i Ryssland. Registrering måste vara verkställd inom tre dagar efter ankomsten, i vissa fall, till exempel ett femårigt arbetsprogram visum Processen kan ta upp till sex veckor.

är utresevisum skyldig att lämna Ryssland. Detta är vanligtvis utfärdas automatiskt men det kan ställas in på grund av oegentligheter, så det är alltid en god idé att kontrollera dess giltighet innan du reser. Stannar kvar en rysk visum är ett allvarligt problem, och det kan leda till allvarliga böter och till och med frihetsberövande. Förlora ditt pass, kan du migration kort eller din ryska visum också blivit ett allvarligt problem, så se till att du håller dessa papper på en säker plats. Carry fotokopior med dig när det är möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.