Hur använder jag resecheckar?

När du reser, även här i dag av kredit-och betalkort, är det alltid trevligt att ha lite kontanter till hands. resecheckar , den amerikanska stavningen av det brittiska resecheckar , är den säkraste och mest bekväma sättet att säkerställa att resa pengar som finns tillgängliga för en kontant transaktion, om så krävs, när du reser utomlands. Vanligtvis är resecheckar bara behövs när du reser i ett främmande land.

Nästan alla stora banker eller kreditkortsföretag har sitt eget märke av resecheckar. Enkelt slå upp "resecheckar," eller "resecheckar," på Internet. Inte alla märken av resecheckar är acceptabelt att handlarna som en annan, så försök att plocka checkar från en större bank eller kreditkortsföretag.

Använda resecheckar är faktiskt ganska okomplicerad. När man betalar för ett köp, eller för resekostnader, det första du ska göra är att be försäljningen expediten om anläggningen accepterar resecheckar. Många butiker och företag kommer inte, föredrar kontanter, ett kreditkort eller ett betalkort istället. Om anläggningen inte dessa, fastställa det totala beloppet på ditt inköp. är resecheckar normalt utfärdas i valörer om $ 20, $ 50 och $ 100 US dollar. Välj den benämning som kommer att täcka köpeskillingen, och skriva belopp om den rätta raden på notan. Detta belopp kommer att dras från checken valör. I det här läget underteckna check, samtidigt som man tillser försäljaren klockor. På detta sätt kommer försäljaren veta att checken tillhör den person som skrev det. Identifiering kan uppmanas att i alla fall, för att skydda både handlaren och kunden. Om förändringar beror av inköp, kommer det att ges i den lokala valutan.

Vid köp av resecheckar, på en bank, till exempel, är köparen skyldig att underteckna checkar på toppen underskrift raden i varje enskild check. Detta måste ske samtidigt i närvaro av självbetjäningsterminaler i banken. Därför undertecknar checken vid köp gör att två namnteckningar, topp och botten, att jämföra som ytterligare skydd mot obehörig användning.

Det är en mycket viktig sak att komma ihåg när man köper resecheckar. Se till att banken kvitto för checkar förvaras på ett säkert ställe. Kvittot kommer att ha varje enskild check numret som finns, och är en garanti för ersättning om checkar försvunnit eller stulits. Detta är anledningen resecheckar används. Till skillnad från kontanter, borttappade eller stulna checkar kommer att ersättas av emittenten, så länge som ägaren har kvittot förteckna varje check och fastställt att de hade betalat för.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.