Vilka platser bör jag besök i mitt liv?

Utan att känna till en specifik person så är det svårt att svara på frågan, "vad platser ska jag besöka?" trots allt har varje person olika önskemål och gillar och inte gillar, och de platser de kan njuta kan vara helt annorlunda än som någon annan skulle vilja. Ändå finns det några ställen som kommer till de flesta människors sinnen när de frågar sig "vad platser ska jag besöka innan jag dör?" För folk som älskar den antika världen, finns det ett antal områden av särskild betydelse och majestät. Pyramiderna i Giza, till exempel, är så välkända att nästan alla kommer till dem när man ber ", som placerar ska jag gå?" The Great Pyramid själv föddes någon gång runt 2550 BCE, gör den till den äldsta av de tre pyramiderna, och en av de äldsta, mest imponerande konstruktioner fortfarande på jorden. För nästan fyra tusen år, var den stora pyramiden i högsta konstfibrer struktur på jorden, tills moderna byggmetoder under de senaste två århundradena äntligen få byggnader som skall byggas, som är ännu längre.

Stonehenge är en annan förhistoriska monument att många människor vill se i sina liv. Byggda ungefär samtidigt som den stora pyramiden, eller kanske lite senare, inspirerar Stonehenge människor på grund av sitt högtidliga skönhet och det mysterium som omger det. Det är en anmärkningsvärd prestation för en forntida folk, i egenskap av en säsongsbetonad klocka, samt en trolig monument över de döda. Hur stenen transporterades till Stonehenge, och sedan hur det byggdes, är föremål för mycket debatt, och liksom de stora pyramiderna, teorier överflöd om dess tillblivelse.

Angkor Wat är en annan anmärkningsvärd arkeologiska platsen på jorden, där människor flockas i drivor varje år att se. Den byggdes i början av 12-talet, och är fortfarande en av de mest imponerande konstruktion bedrifter på planeten. Det inkluderar en yttervägg mer än 2,2 miles (3. 6km) lång, med många interiör strukturer. Väggarna är prydda med komplexa Bas reliefer, och hela komplexet är täckt i vackra konstverk. Det ligger i mitt i Angkor komplex, som innehåller tiotals andra märkliga tempel och bostäder från perioden kring Angkor Wat konstruktion, och ett besök på platsen kan ge bokstavligen veckor intressanta upptäckter. i den naturliga världen, finns det några platser att människor tenderar att hitta inspirerande. Grand Canyon i Arizona är en av de mest kända av dessa platser. Snidad av Coloradofloden under miljontals år, är det en enorm klyfta som löper genom jorden. Den spänner över mer än 277 miles (446km), och ibland är mer än en mil (1. 83km) djup. Trails köra genom Grand Canyon som kan passeras till fots eller på en burro, och det finns veckor värt vandring som kan göra. Det omgivande landskapet är också bedövande vacker, och det finns många andra canyons hela.

Mellan Zambia och Zimbabwe ligger en annan webbplats som många människor tänker på när de frågar sig själva ", vilket ställer ska jag besöka i mitt liv?" Victoria Falls är , av många konton, den största vattenfall i världen, med ett genomsnittligt flöde på mer än 38. 400 kubikmeter per sekund (1088 cu. m /s). Liksom faller sig, är det omgivande området också hem till ett otroligt varierande mängd vilda djur, både flora och fauna, som kan hålla besökarna sysselsatt i veckor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.