Vilka är måste-se platser i Paris?

Paris, Frankrike är världens populäraste stad destination för turister över hela världen. Dubbade staden Love, Paris erbjuder sina besökare mer än bara passion och romantik. Doppats i mer än 2000 år av kultur och historia, lovar att detta stadsturister en minnesvärd semester med sin imponerande arkitektur, upplysande museer, historiska monument och vackra trädgårdar.

1. La Tour Eiffel (Eiffeltornet) byggdes av ingenjör Gustave Eiffel 1889, i firandet av 100-årsjubiléet av den franska revolutionen (1789). Ursprungligen fult, i dag är ett landmärke i Paris. På 984 fot (300 m) högt, erbjuder tornet en spektakulär panoramavy över hela staden från alla håll. Utsikten vid solnedgången är särskilt hisnande, och väl värt den långa raden till toppen.

2. Notre Dame de Paris (Notre Dame) nbsp;är den första domkyrkan byggas, märkning Paris som huvudstad i Frankrike. Den började byggas 1163, men tog nästan tvåhundra år att slutföra. Katedralen är utformad enligt gotisk arkitektur, med flera stora steg fönstren, färgglada färgade glasögon, spetsbågar och spiror, och innovativa skulpturer, såsom Gargoyles. Katedralen såg många historiska ögonblick, inklusive kröning av Henry VI av England år 1430.

3. La Musée du Louvre (The Louvre Museum) , en borg i medeltiden, är nu hem till Leonardo da Vincis världsberömda målning, den Mona Lisa , och en imponerande samling av konst och antikviteter från hela världen. Sex miljoner människor besöker Louvren i Paris varje år för att beundra dess utställningar och samlingar. Det skulle ta månader att slutföra en turné i allt i museet. Därför rekommenderas det att välja vad du vill se först och lämnar resten till ett nytt besök.

4. Le Jardin des Tuileries (Tuilerierna) är en vacker park i hjärtat av Paris. Denna 61,8-acre (25 hektar) Parken byggdes ursprungligen för Katarina av Medici i 1559. Parken är ett fantastiskt ställe att koppla av från en lång dag av sightseeing i Paris. Det finns två fascinerande museer att besöka i parken- Galerie Nationale du Jeu de Paume och La Musée de l'Orangerie . Man kan också njuta av en kopp kaffe av många fontäner och skulpturer i parken.

5. L'Avenue des Champs-Élysées (The Champs-Elysées) , med lyxiga butiker och vördnadsbjudande visningsrum bil, inte bör missa. Den långa allén leder till Arc de Triomphe , ett valv byggas under Napoleon Bonapartes styre år 1806 som en symbol för segrar under sin tid. Bågen byggdes över graven av en okänd soldat, och en konstant flamma tänds för att hedra honom och andra som dött under de två världskrigen. Avenyn är också platsen för större fester, såsom nyårsafton och Frankrikes nationaldag den 14 juli.

6. La Sacré-Coeur (The Sacred-Coeur) , som ligger på Montmarte Hill i norra Paris, uppfördes 1873 och är en imponerande påminnelse om synder som begåtts av stad. Många på den tiden trodde att syndiga handlingar hade orsakat undergången för franska i det fransk-preussiska kriget (1870). Konstruerad och byggd av Paul Abadie, den 272 fot (83-m) vit basilika idag förbiser en enastående utsikt över Paris.

7. Le Quartier Latin (Latin Quarter) är så därför Latin talades allmänt i detta område under medeltiden. Denna populära Paris kvarter är känd för sitt färgstarka studentlivet, bistroer och eklektiska begagnade bokhandlar. Det finns också historiska monument och sevärdheter i närheten, såsom Le Panthéon och L'église St Etienne du Mont .

8. Les katakomber de Paris (I Paris katakomber) , ett underjordiskt nätverk av tunnlar som spänner över mer än 186 miles (300 km), är inget för fega. Katakomberna har en komplicerad labyrint av begravningsplatser fylld med ben uppgrävda från Cimetière des Innocents i 18th century. En effektiv färdledare är nödvändig, eftersom besökarna kan förlorade i det komplexa passager eller fastna i grotta-program som ibland uppstår. Även katakomber kan bli en spöklik upplevelse, är det fascinerande att lära sig om den mörkare sidan av Paris historia.

Från sin eleganta arkitektoniska projekt till sin stilrena franska livsstilen, Paris är verkligen en stad som retar sinnena. Med dessa awesome turistattraktioner, är det inte konstigt att Paris är världens mest besökta stad på jorden, och det kommer säkert att fortsätta att vara det under många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.