Vilka är de olika genrer?

En film genre är en etikett på en film för kategorisering ändamål. Det finns massor av genrer och sub-genrer som tittarna kan välja från. Många av de stora genrer inneha majoriteten av populära filmer, medan de minst populära genrer har filmer som tilltalar personlig smak. Genrer kan delas in i sex kategorier. Den första kategorin av filmer är action och äventyr. Dessa filmer har normalt en hjälte, en hjältinna, eller en grupp av hjältar. Denna genre innefattar filmer baserade på serietidningar, nästan vad som helst med en biljakt och filmer spion, bland många andra. De kännetecknas av en snabb plotline, mycket action och rörelse i riktning mot ett visst mål, såsom en gömd skatt eller komma undan med ett brott.

Komedi filmer är den andra genren kategorin. Detta inkluderar traditionella komedier och romantiska komedier och filmer kompis. Komedier ta en vanlig situation och överdriva det delar av handlingen för att skapa humor. Effektiv comedy speglar en del av normal mänsklig interaktion på ett humoristiskt sätt, så att tittarna en inblick i sina egna liv. Den tredje kategorin av filmer passar in i dramat genrer. Detta omfattar historiska filmer, epos, western, fantasy, science fiction, och sport. Återigen kan en del filmer sudda ut gränsen mellan dessa genrer. Dessa filmer är oftast lite mindre om karaktär, och mer om handlingen och läge, vilket inkluderar när filmen äger rum. Många av dessa filmer, som många av dem i idrott och drama, är exakta avbildningar av verkliga händelser eller människor. Andra genrer, såsom episka, science fiction, eller film fantasi, skapa olika världar och verkligheter, med mytiska djur och linjer berättelse som skulle vara omöjligt i verkliga livet.

Familj filmer i allmänhet är klassade PG (Parental Guidance) 13 eller under. De filmer som både föräldrar och barn kan njuta av. Denna kategori omfattar även barn och tonåring filmer. Kid och filmer familj är de genrer som såg införandet av datoranimerade filmer. Även om dessa filmer kan märkas barnens filmer, de är flitigt besökta av tittare i alla åldrar.

Filmer i thrillern genre är skriven och regisserad på ett sätt som är till för att hålla publiken gissa och på kanten på sina platser. Liknande genrer, som skräck, brottslighet, och spänning, har samma mål. Skräck-och thriller uttryckligen försöka krok publik med hjälp av rädsla, chock och misstro. Filmer med spöken, demoner, onda psykopater och andra skräckinjagande lokaler passar in i dessa genrer. Den sista kategorin innehåller filmer som har haft som en fråga om personlig smak. Många av dessa filmer är inte mainstream. Dessa genrer är musikaler och oberoende film. Även om dessa filmer har plockat upp några popularitet, är de inte någonstans nära att få se popularitet andra genrer.

Det finns några genrer som skulle kunna passa in i någon av de andra kategorierna. Ett exempel skulle vara coming-of-age-filmer, som kan ske som en del av en skräckfilm, en barnens film, eller någonting däremellan. Genrer vanligtvis kombineras för att skapa olika aspekter av en film. En genre kan beskriva filmens plot (romantiska), får en genre beskriva den tid eller inställning (västra), och en annan kan beskriva den övergripande tonen i filmen (komedi eller drama). Det finns mycket få filmer som passar in bara en genre. Detta mixning och matchning av genrer skapar den smälter in i ytan som gör att de flesta filmer intressant och gör att tittarna vill se.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.