Vilka är de gemensamma danser från 1970-talet?

vanligaste danser från 1970-talet är i disco och genrer punk. Både disco och punk dans hade vunnit enorm popularitet i mitten av 1970-talet. De båda genrerna är mycket olika, med disco stil är livfullt sexig med blinkande färgad dansgolv belysning och KLIBBIG dans slitage, och punk stil är mer mörk, aggressiv och upproriska.

Punk började med brittiska band som The Clash. Gemensamma danser från 1970-talets punk scenen är Mosh och Pogo. Mosh göras på ett Mosh grop, inkluderar "head banging", "body-smällande" och andra aggressiva kontakt med andra dansare när du flyttar i takt med musiken. Även om syftet med dansen är att inte skada andra, hade vissa personer i punk och konserter metall blir skadad på grund av all fysisk kontakt med så många människor på ett ställe.

Sånger som "Pogo Dancing" med The Vibrators 1976, hjälpte Pogo bli en av de vanligaste danser från 1970-talet. Den Pogo innebär hoppa i en position från golvet till första takt med musiken och landning tillbaka där du startade under andra takt med musiken. Den Pogo hand rörelser är typiskt punk med mycket freestyle utstötning och knuffande rörelser.

Även världens första disco, öppnades Peppermint Lounge i Paris, Frankrike, på 1950-talet, gjorde disco dansar inte riktigt fånga den i USA förrän långt senare. Den kubanska inflytande i Florida 1968 hjälpte tur "Disco swing" salsa danser i andra gemensamma danser från 1970-talet. Ett starkt pulserande beat sätter definiera rytm.

Donna Summer blev ett stort namn i disco och bidragit till att göra disco dansar en av de vanligaste danser från 1970-talet. Hon hade många hits i Europa innan du släpper "Love to Love You, Baby" till ett överväldigande gensvar i USA 1975. Mer big disco träffar från Summers såsom "Hot Stuff", "MacArthur Park" och "She Works Hard for the money" följde snart efter.

Van McCoys hitlåten "The Hustle", som förklarar hur man gör det disco dans nämns i titeln, premiär 1975. The Hustle är definitivt en av de vanligaste danser från 1970-talet. New York Hustle är långsammare än Los Angeles-versionen och har mer fotarbete. På tal om fotarbete, John Travolta's drag slå Bee Gees låtar som "Staying Alive" och "Night Fever" i 1977 filmen "Saturday Night Fever" inspirerade många vanliga danser från 1970-talet. Intressant, en annan Travolta filmen släpptes Urban Cowboy 1980, bidrog till att den hetaste dansen trenden för 1980-talet kallas Texas Two Step.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.