Varför är Biobiljetter så dyra?

ökande kostnader för biobiljetter och poster koncession har många stannar hemma i stället gå på filmer på biografer. En undersökning som gjordes av American Association of pensionärer visar att 40% av de äldre inte längre delta filmer eftersom de inte längre har råd priserna. Färre sålda biobiljetter tenderar att leda till någon panik att filmen chefer som tjänar mest av vinsten från försäljningen av dessa. Färre människor åker till filmer, och ökande kostnader för att göra filmer som båda bidrar till högre priser på biobiljetter. Den genomsnittliga icke-matiné film biljett kostar nu ca $ 10 (USD). Popcorn kostar ungefär sex dollar, och en drink, omkring fyra dollar. Således, den genomsnittliga kostnad på en teater är ca 20 USD. För en familj på fyra personer, det motsvarar ungefär 80 dollar för två timmar av underhållning. Man kan köpa en DVD-spelare för cirka 40 USD och en DVD-uthyrning är omkring fyra dollar. Popcorn och läsk för en familj kostar cirka 10 USD. Det är 54 dollar för en familj filmkväll hemma. Dessutom har man inte betala för gas eller parkering. Eftersom man nu äger en DVD spelare, nästa filmkväll kan kosta cirka 14 dollar.

Kostnaderna för koncessionen står har mycket att göra med det sätt på vilket filmstudior ersätts av lokala teatrar. Den första veckan av en film's release, kan studion göra så mycket som 90% av intäkterna från försäljningen av biobiljetter. Så medan biobiljetter är höga priser, de gynnar inte teatern oerhört. Varje påföljande vecka filmen ger större intäkter till teatern. Så ser andra köra filmer brukar innebära en ger mer pengar till teatern och mindre till studion.

Frågan är, gör filmbolagen måste ta ut så mycket? Det är en fråga som kan diskuteras. Några av de bästa filmer som görs på relativt låg budget. Några stora budget filmer är inte emot väl, såsom kolossala misslyckande filmen Pearl Harbor . I allmänhet en studio gör upp för sina förluster på hög budget filmer genom att tjäna högre avkastning än väntat på låg budget film.

Även aktörer göra en hel del pengar, de är inte den enda anledningen till höga kostnader för biobiljetter. Om man någonsin tar sig tid att läsa slutet eftertexterna i en film, kommer att se ett stort antal personer anställda av de stora produktioner: från gaffers, till film biträden, animatörer, till gjutning biträden, konst eller ställa designers. Många av dessa personer arbetar i fackföreningarna att ställa särskilda priser för arbete. Således budgetar för filmer som kräver ett stort antal anställda kommer att bli mycket dyrt. Det betyder inte, förstås, att filmbolagen inte gå med vinst. I själva verket den största studion göra en hel del pengar. Men eftersom människor ser färre filmer på teatern, filmen biljetter nu avspegla priset på den ökande spela Studios ta när de producerar en hög budget film.

Men många i USA helt enkelt inte kan hålla jämna steg med priser på biobiljetter. En sexton år gammal gör minimilön måste arbeta nästan fyra timmar för att ha råd att se en film och köpa koncession objekt. Biobiljetter till fattigare familj kan vara 10% av en familjs veckolönen. Till ett ökande antal människor, biobiljetter är nu ett alltför högt pris att betala för underhållning, särskilt när filmen hyra är betydligt billigare.

Det är en fråga spekulation om huruvida teater ägare och studios kommer att fånga den och släppa priser. Det är osannolikt. De flesta människor nu budgeten medvetet och hålla fast vid matiné föreställningar, eller att gå på "billiga nätter. " Dock populära filmerna oftast inte ingår i billiga nätter om de pågått i flera månader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.