Vad ska jag göra i Salta och Jujuy, Argentina?

Salta och Jujuy är de två mest nordvästra provinser i landet i Argentina. Jujuy gränsar till Peru i norr, Chile i väster, och provinsen Salta i söder och öster. Visst, Salta och Jujuy vardera har sin egen unika identitet och regional attraktioner. Men Salta City är bara 74,5 miles (120 km) från Jujuy, och många naturliga underverk i den här regionen passerar gränsen från dessa två provinser. Av dessa skäl besökare nordvästra Argentina består ofta av både Salta och Jujuy i sina resplaner.

Salta är större och mer urbaniserat av två provinser, och kallas allmänt känt som "la Linda", eller vacker. April och mars är de bästa månaderna att besöka, när dagarna är i allmänhet klart och varmt. Salta och Jujuy erbjuda ett brett utbud av turer för besökare, inklusive buss turer, turer cykling, och vandringsturer. De flesta av dessa turer upp från Salta, men reser genom både Salta och Jujuy.

Även Salta är lite mer etablerade än Jujuy, båda provinserna har en stark inhemsk kultur, mestadels Inka och Aymará. Traditionellt firande som religiösa festivaler är vanliga, och lokalbefolkningen kan ses i inhemska klänning, spelar musik på traditionella inhemska instrument. I båda Salta och Jujuy, överlevande inhemska kulturen kombinerar med kolonial utformade strukturer, vilket tyder både inhemsk kultur och Argentina tidigare kolonisation av spanjorerna. Denna unika identitet är helt annorlunda än den i huvudsak europeiserade känslan av Buenos Aires, huvudstad i Argentina.

Salta City har ett antal koloniala byggnader, bland annat San Francisco kyrkan, Cabildo eller kommunfullmäktige, San Bernardo Covenant, den Bascilica katedralen, den Candelaria kyrkan, och San Lorenzo. Härifrån centrum Salta, kan man resa västerut till staden Santa Rosa de Tastil och se ett antal Inka ruiner. I den sydvästra delen av Salta är Valles Calchaquíes, som omfattar de små byarna Cachi och Molinos. Vandring och ridning är populära här. Turer i Valles Calchaquíes kan också omfatta dem genom Los Cardones nationalpark, och den förtrollade dalen, där det finns en liten lagun och grottmålningar. En särskilt populär attraktion i Salta provinsen är staden Cafayete. En tur genom Cafayete kommer sannolikt även en resa till Quebrada de Las Conchas, där erosion har snidade figurer i landet. Cafayete är också känt för sina vinodlingar. Här kan man prov regionala hög höjd viner, inklusive den populära lokala vita sorter, Torrontés. En annan populär turistattraktion i Salta är Tren a las Nubes, eller tåg till molnen. Detta är en järnväg som korsar Anderna, och rundturer avgår från Salta, korsa Lerma Valley och Quebrada del Toro, och anländer till Puna. Den Puna är en hög höjd öknen sträcker sig över Salta och Jujuy territorium på en höjd av 12. 467 fot (3. 800 meter) över havet. Den Puna är platsen för den berömda Salinas Grandes, en skimrande vit yta av salt sängar. Även i La Puna är Laguna de los Pozuelos, en ljusblå lagun befolkade med exotiska fåglar.

Jujuy, men det är de mindre och mindre utvecklade av de två provinser, erbjuder hisnande naturlandskap och fantastiska sevärdheter. Förutom Sainas Grandes, kanske den populäraste attraktionen i Jujuy är Quebrada de Humahuaca. Quebrada de Humahuaca är också känd som Cerro de los Siete Colores, eller Seven-colored Hill. Denna massiva Gorge är randig med strålande färgad jord, och har utsetts till ett världsarv av Unesco.

städer att besöka i Jujuy omfatta Purmamarca, Maimará, Humahuaca och Tilcara. Från Tilcara kan man nå en vulkan kallas Volcán de Yacoraite. En annan populär tur följer Río Grande, omgiven av mångfärgade berg, och där man kan se grottmålningar från Pre-spanska kolonialismen och festivaler såsom Pachamama och Carnival.

kan researrangemang till Salta och Jujuy göras lätt, eftersom det finns ett antal organisationer som erbjuder boende och tidtabeller turné. Det är inte ovanligt att turister ska överladdas eller annat sätt dragit nytta av. Resenärer bör söka ansedda organisationer som kombinerar rimliga priser med ansvar. En av de vanligaste svårigheterna turister är höjdsjuka. Ansvariga organisationer kommer att varna turister för detta problem och ger ofta kokablad, som är mycket effektiva på att lindra höjdsjuka när tuggas. Det är naturligtvis också möjligt att se många av dessa sevärdheter utan hjälp av en guide. Dock kan det vara säkrare att ta guidade turer, i synnerhet för utlänningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.