Vad gör jag om jag i trubbel utomlands?

resa kan vara en underbar upplevelse. Du kan lära känna nya kulturer och kök, utforska vackra landskap, och bara njuta av upplevelsen av att vara borta från ditt dagliga liv. Det finns dock ett antal platser och upplevelser som du bör undvika under dina resor.

Lär känna de lokala lagen tjänstemän eller utforska insidan av ett utländskt företag cell, bör till exempel, säkert undvikas. Samtidigt som kvarhålls i ett främmande land sannolikt kommer att vara en ganska lärorikt, kommer det sannolikt lägga sordin på din annars trevlig semester. Dessutom, beroende på orsaken till ditt förvar, kunde hemkomsten skulle bli mycket försenat.

Förhoppningsvis har du aldrig kommer att få erfarenhet av att hamna i problem utomlands, men det är viktigt att veta vad man ska göra om du är. Den allra första och viktigaste du måste göra i detta fall är att begära tillgång till din konsulat eller den amerikanska ambassaden. Detta är ett krav som skall förstås och respekteras internationellt. Även om du har rätt till denna representation på uppdrag av den amerikanska regeringen, om du i trubbel utomlands, kommer du förmodligen att behandlas som lokalbefolkningen är medan du är kvar.

Även om du ska göra ditt bästa för att göra denna information föråldrad, är det en god idé att packa en förteckning över de konsulära kontor i alla de länder som du planerar att besöka. Detta är naturligtvis något som kan bli stoppade i fickan för ditt klar referens. Det kommer också vara till hjälp för att du ska kunna styrka din identitet och nationalitet vid alla tillfällen, speciellt om du i trubbel utomlands. Om du inte kan bevisa vem du är eller var du kommer ifrån, kan du ha en mer besvärlig tid få tillgång till ambassaden. Om du i trubbel utomlands och inte har dessa dokument, kan du få allvarliga problem med att fastställa ditt medborgarskap inifrån ett utländskt fängelse.

En av de bästa sätten att undvika till att hamna i problem utomlands är att forskningen lokala lagar före avresan. Lagar varierar kraftigt från land till land. Något som kan vara vanligt att du kan vara förbjudet. Därför kan bara lite läsning innan resan hindrar dig från att hamna i problem utomlands.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.