Vad bör jag veta om Tennessee?

Tennessee är en av de femtio stater som ingår i Förenta staterna och ett av de tolv sydstaterna, tillsammans med Alabama, Arkansas, Florida, Georgia, Kentucky, Louisiana, Mississippi, North Carolina, South Carolina, Virginia, och West Virginia. Det gränsar i väster av Arkansas och Missouri, i norr av Kentucky och Virginia, i öster av North Carolina, och i söder av Mississippi, Alabama och Georgia. Nashville är huvudstad. Andra viktiga städer i Tennessee omfatta Memphis, Knoxville, Chattanooga, och Clarksville.

Tennessee är den 34: e av de 50 delstaterna i storlek med en yta på 41. 217 kvadrat miles (106. 752 kvadratkilometer), men rankas 16. befolkningsökning med 5. 689. 283 under 2000 års folkräkning. Det är tjugonde mellan staterna i befolkningstäthet. Det korrekta namnet på en person bosatt i Tennessee är en Tennessean, och dess smeknamn är "Volunteer staten. " Man tror att under istiden de första invånarna i Tennessee gick över från Asien och tog sig vad som nu staten. Hernando de Soto, som anländer omkring 20. 000 år senare upptäckte indianer grupper, som domineras av Cherokee. Staten namn härstammar från Cherokesiska byn namn, Tanasi. Cherokee och engelska köpmän från Virginia och South Carolina var allierade i de franska och indiska kriget. Men som nybyggare ville ha mer mark, syrade relationer. Konflikt slutade med cherokee blev utvisad under 1838-1839. Den engelska nybyggare upptäckte att de inte var under det brittiska styret, och inrätta en oberoende statlig, deltar på kolonisterna-sidan i den amerikanska revolutionen. När han fortfarande en del av delstaten North Carolina, folket i Tennessee ansökt om upptagande begärde inträde som en separat stat. Denna begäran avslogs, men området blev ett område. Tennessee blev den 16: e staten att gå in i unionen den 1 juni 1796, och var det första landet att göra denna övergång.

Staten motto Tennessee är jordbruk och handel ", och den visas på Guvernörer , egenskaper som en plog, en kärve av vete, bomull en växt, och en flodbåt. Om tillståndet flaggan, tre vita stjärnor, som representerar de viktigaste områdena av staten-östra, mellersta och västra-centrerad i en blå cirkel med en vit kontur, allt på ett rött fält. Andra statsemblem innehålla följande:

Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.