Vad betyder det att "räkna kort"?

När folk säger att de kommer att räkna kort, de hänvisar till en strategi där korten spåras för att ge en liten statistisk fördel i ett kortspel. Oftast människor räkna kort i blackjack, men den kan även användas i spel som spader, hjärter eller bridge.

Anledningen till att det är bra att räkna kort i blackjack är att det finns vissa stackings av däck som är användbara för återförsäljaren, och vissa stackings som är användbara vid spelaren. En kortlek i vilket ett stort antal av hög valör, Tio, Knekt, Dam, Kung och Ess kvarstår, och ett lågt antal av ringa värde kort kvar erbjuder fler möjligheter för spelaren att få en blackjack, fördubbling-down har en större chans att lyckas, och försäljaren kan byst. Det motsatta skäl, är en kortlek med några stora kvar valör fördelaktigt för återförsäljaren. att räkna kort, du egentligen inte spåra varje enskilt kort i en kortlek. Detta är en vanlig myt, men skulle vara praktiskt taget omöjligt för alla utom en savant, och är i stort sett onödig. I stället för att räkna kort människor tilldela en poäng till varje typ av kort, och sedan hålla en löpande överensstämmer med den punkten. I sin mest grundläggande, är detta kallas Hi-Lo-system, och kan utförs av någon med rudimentär spårning och färdigheter tillägg. Hi-Lo för att räkna kort överlåter alla kort med ett nominellt värde på ett till sex med ett värde på 1, kort med ett nominellt värde av sju till nio ges ett värde på 0, och kort med ett nominellt värde av tio genom Ace ges ett värde på -1. Så lågt värde korten spelas, det sammanlagda ökar, vilket innebär att det finns en högre andel av hög valör kvar. Som hög valör spelas, det sammanlagda minskar, vilket innebär att det finns en högre andel av ringa värde kort kvar. Ju högre stämmer överens, desto bättre odds att fördubbla ner framgångsrikt eller slå en blackjack. Ju lägre stämmer överens, desto mer oddsen är staplade mot spelaren. Det finns andra system för att räkna kort som blir betydligt mer komplicerade än Hi-Lo systemet. Dessa tilldela olika värden till olika kort, och i vissa fall innebära att hålla en sida stämmer för vissa kort, framför allt ess. Anledningen är att det finns situationer då veta hur många Ess är kvar hjälper till med räkna ut odds.

Några spelare som räknar kort använder en teknik som allmänt kallas wonging. En wonging spelare kommer att vänta på den sida av ett bord, inte gå med i spelet, och istället bara titta på att räkna kort. De kommer att göra räkna fram antalet är tillräckligt hög för att deras spel odds är starka. Då ska sitta i och spelar på ett starkt bord, spela tills räkningen blir tillräckligt lågt för att deras satsning är inte längre värt det, då det också kommer att lämna bordet.

vinstmarginalen blackjack när en spelare räknas kort är ganska litet, men kan vara en stadig inkomst om gjort med framgång. Blackjack utan korträkning erbjuder allmänhet huset ungefär 0,5% fördel. Med kort räknar i en standard sex däck spel, spelaren får upp till omkring 1% fördel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.