Vad är Writers Guild of America (WGA)?

Writer's Guild of America (WGA) är ett arbete organisation representeras av två huvudgrenar, den WGA-Öst och WGA-West. Tillsammans står dessa två grenar representerar författare inom film, TV och andra former av media. WGA hjälper författarna registrera sina immateriella rättigheter, förhandla fram rättvisa avtal, och få ett sortiment av förmåner. Vid flera tillfällen i WGA: s historia, har den grupp som kallas för arbete strejker som orsakat nöjesbranschen och somna in. Den WGA har sitt ursprung i 1921, när den var känd som Screen Writer's Guild. Den tidiga Guild var mer av en vänlig förening som värd för parterna, belöningar och andra evenemang för medlemmar på skärmen skriver samfundet. Men 1933, försökte den unga amerikanska filmindustrin att inleda en stor betal skuren för reverser författare, och Guild slog tillbaka och bli ett aktivt arbete organisation som kämpade för sina medlemmar, oavsett kön, ras eller tro. Den tidiga WGA har förkunnat av många arbete historiker som en av de mest socialt medvetna och aktiva fackföreningar i USA.

Med utvecklingen av nya medier som tv, expanderade Guild fokus, och 1954 delades upp med kontor i Hollywood skapa WGA-Öst, med huvudkontor i New York City, och WGA-väst. Båda organisationerna arbetar för att skydda sina medlemmar, och nästan alla författare i underhållningsbranschen gemenskapen är medlem i WGA, från författare som skapar TV-skript till författare på animeringen. Den WGA hjälper sina medlemmar med flera aspekter av avtalsförhandlingarna inklusive förmåner, krediter film, och liknande frågor. Organisationen har tillsammans arbetat för att garantera grundläggande rester till författare, vilket innebär att varje gång deras material luftas eller säljs, de tjänar en liten del av vinsten. Residualerna är oerhört viktigt för författarna, eftersom enskilda betalningar för manus är inte tillräckligt realistisk för att överleva på. Många strejker och konflikter kontrakt för WGA medlemmar har centrerad runt rester, inklusive november, 2007 strejk. Den WGA också underhålla ett register av immateriella rättigheter, bidrar till att skapa pensionsfonder, och stöder författarna på en rad olika underhållning fält. Denna otroligt stark fackförening är också stöds av andra fackföreningar, inklusive Teamsters och Screen Actor's Guild.

p

Många människor är förvånad över att skriva på underhållning är inte särskilt lönsamma. Enligt WGA, ca 45% av dess medlemmar är arbetslösa vid en viss tidpunkt, och de allra flesta av WGA-medlemmar göra relativt föga imponerande löner. En handfull av underhållning författare verkligen gör stora summor pengar, men de flesta författare är starkt beroende av extra arbete och restprodukter att fortsätta göra det arbete som de älskar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.