Vad är Winchester Mystery House?

Winchester Mystery House är en labyrintisk historiskt hus öppet för allmänheten i San Jose, Kalifornien. Den byggdes av Sarah Winchester, änka efter William Wirt Winchester, som var den andra ordföranden för Winchester Repeating Arms Company. Efter död Sarahs barn år 1866 och hennes man 1881, föll hon in i en djup depression. Sarah hört ett medium som berättade för henne att hon var hemsökt av spöken döda med Winchester gevär. Den enda lösningen, beroende på det sätt, var att flytta och börja bygga ett hem, och att hålla bygga det utan att stanna.

1884 flyttade Sarah från öst till San Jose, sedan en landsbygd stad söder om San Francisco. För de kommande 38 åren, fortsatt utbyggnad dygnet runt på hemsidan som skulle komma att kallas Winchester Mystery House. Efter hennes död 1922, har Winchester Mystery House 160 rum, 47 eldstäder, 361 trappa steg, och 10. 000 fönster. Huset har också omfattande grunder som har en mängd olika planteringar. Delar av Winchester Mystery House skadades i jordbävningen 1906 och igen år 1989 från Loma Prieta jordbävningen, men det stabila redwood bygget har hållit herrgård i stort sett intakt.

Besökare till Winchester Mystery House noterar trappor som inte leder någonvart, dörrar som öppnar in i väggar, små skåp, vred och vände korridorer, och fönster som ser till ingenting. 112 av rummen är öppna för allmänheten, och vissa är inredda med restaurerade möbler, medan andra lämnas tomma. Särskilda turer leds på anmärkningsvärda dagar, såsom Halloween och Friday the 13th. Sarah tyckte att nummer 13 hade tur som var spindelnät, och Winchester Mystery House är rikligt utsmyckad med båda. En av de mer bisarra saker om Winchester Mystery House är den investering som den representerar. Sarah Winchester ärvt en hel del pengar, och hon tillbringade det frikostigt på att bygga upp huset. Windows och ljuskronor av Louis Comfort Tiffany smycka rum med utsökta inläggningar golv och fantastiska träsnide. Hemmet hade också många bekvämligheter som inte var vanligt medan det var under uppförande, inklusive arbetsgrupper hissar, inomhus toaletter, ånga och värme.

Med tanke på dess unika historia och konstruktion, fördes Winchester Mystery House i det nationella registret över historiska platser och är också en Kalifornien Registered Landmark. En stor heltidsanställda medarbetare håller hus och grunder i syfte samt ledande turer. Besökare kan se Winchester Mystery House för sig om varje dag på året.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.