Vad är Rocky Horror Picture Show?

Rocky Horror Picture Show är en av de mest kända kult filmer som någonsin gjorts. Filmen är en musikal som parodierar science fiction och filmer monster, och är bara något ändras från 1973 års scenversionen, The Rocky Horror Show av Richard O'Brien. Under 2005 placerades filmen i filmen arkiv US Library of Congress, eftersom det ansågs historiskt betydelsefulla.

Tomten i Rocky Horror Picture Show följer Janet och Brad, en nyförlovade par, eftersom deras bil går sönder och de tvingas söka skydd i närliggande hus där galen vetenskapsman och transvestit DrFrank-N-Furter. Dr Frank uppmanar dem att titta på hans senaste experiment, vilket innebär att vackra Rocky Horror till liv. Rocky, som är tänkt att vara en pojkvän för Dr Frank, föredrar Janet, mycket för att Frank och Brads fasa. Efter stor förvirring, och ankomsten av en gammal professor Janet och Brad, är det avslöjat att Frank och hans tjänare, Riff-Raff och Magenta, är utlänningar. De två anställda döda Frank och Rocky, ta bort i ett rymdskepp, och lämna människor efter att klara av sina mycket större begreppet verklighet. Rocky Horror Picture Show har gett upphov till en framgångsrik tradition midnatt film sedan dess öppning. På mässan, manliga biobesökare klänning typiskt i kvinnliga drag, som Dr Frank gör, samtidigt som kvinnliga skyddspatroner bära underkläder. Första gången tittarna ska bära vitt, för att symbolisera deras Rocky Horror oskuld. Inuti teater, sjunger publiken fritt och säger linjer med filmen. Den skrovliga händelsen är också präglats av att använda rekvisita på bestämda tider.

rekvisita används vid Rocky Horror Picture Show sändningsomgången kastas eller används i förhållande till vissa linjer eller skämt. När skärmen erbjuder någon en skål vid middagsbordet, publiken kasta skivor rostat bröd på skärmen. När Brad och Janet bil går sönder i regnet, publik spruta vatten pistoler och hålla tidningar över deras huvuden. En kontroversiell prop använder kommer under låten "Over på Frankenstein Place", som beskyddare är tänkta att hålla upp en tänd tändare. Flames är vanligtvis förbjudna i biografer, så detta prop ibland med ogillande av teater chefer. Den ursprungliga teater och film version stjärna Tim Curry som DrFrank. Curry, en välkänd komiker, uppstod roll på London-scenen och fortsatte att spela upp den i flera andra teater produktioner. Curry, tillsammans med många andra aktörer, föredragit att inte tala om filmen efter att han lämnade den, eftersom han kände kult popularitet det överskuggade några av hans mer seriöst arbete. Rollen som Dr Frank som en lynnig, är överklassens brittiska transvestit cementerad i sinnet av fläktar och kult världen som en extraordinär prestation.

Även om teatern version hade varit framgångsrikt i hela världen, många amerikanska kritiker panoreras filmen och dess öppen sexualitet, trots många positiva recensioner av musiken i showen. År 1976 började New York teater screening Rocky Horror Picture Show på natten, och uppmuntra människor att komma i kostym. Under de kommande tre åren kommer den trenden spridda över hela landet, med över 200 teatrar ger veckovis presentationer av filmen.

Rocky Horror Picture Show är en vuxen musikalisk med både skräck och pornografi. Som sådant är det oftast vara olämpligt för barn, men är populär bland tonåringar och studenter. Några fans värd visningar på Halloween, som en hyllning till både klä upp och monster-film aspekter av filmen. In the 21st Century, Rocky Horror Picture Show är en film som har konstant kult framgång samtidigt som den ständigt kontroversiella med stor del av världssamfundet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.