Vad är Macy’s Thanksgiving Day Parade?

Macy's Thanksgiving Day Parade ® är en amerikansk tradition som har pågått i nästan ett århundrade. Sedan starten har paraden blivit känt för sina gigantiska ballonger, flöten och musikframträdanden. Uppskattningar tyder på att 2,5 miljoner människor besöker paraden webbplatsen på Thanksgiving morgonen varje år, och TV-bevakningen av den berömda paraden ladorna 44 miljoner tittare.

Hyresgäster de anställda i varuhuset Macy's i New York City, den första paraden sattes på 1924 för att fira Thanksgiving. Som har varit tradition sedan slutade parad med ankomsten av Santa Claus, ringningar i den kommande julhelgen. Evenemanget blev en omedelbar succé, och snart utökas i storlek och storhet. År 1927 infördes Felix the Cat, den första stora ballongen någonsin att flyta på Macy's Thanksgiving Day Parade. 1929 släpptes Jätteballonger nära slutet av paraden som flöt i flera dagar, och hade etiketter adress så att det slutliga finders kunde skicka tillbaka dem till Macy's i utbyte mot ett pris.

Under hela 1930-talet fortsatte Macy's Thanksgiving Day Parade ® växa. 1934 gjorde att karaktärerna i Walt Disney sitt första framträdande med en gigantisk Musse Pigg ballong. Mellan 1942-1944 paraden var tvungen att stänga på grund av andra världskriget. Gummi brist förhindrat skapandet av nya ballonger, medan de gamla skänktes till krigsinsatsen för deras gummikomponenter.

År 1945 återvände Macy's Thanksgiving Day Parade ® nytt, och har fortsatt utan stopp sedan dess. Sedan början av 1950-talet har paraden sänts i TV, och har blivit en tradition för många amerikanska familjer för att titta på. Eftersom Thanksgiving är ökänd för att ha enbart kvällsaktiviteter, titta på paraden är ett utmärkt sätt att få igenom de timmar som skiljer dig från dina kalkon och tranbär. Förutom den huvudsakliga verksamheten av Macy's Thanksgiving Day Parade ®, New York-bor och turister också en tradition att besöka parad området dagen innan Thanksgiving. Besökare kan titta på den enorma ballonger uppblåsta och flyttade till deras aktieinnehav områden inför evenemanget. Om du besöker New York runt Thanksgiving och vill delta i detta hedrad tradition, chef över till Naturhistoriska riksmuseet på eftermiddagen eller kvällen innan Thanksgiving, och leta efter din favorit ballonger utspridda på båda sidor om museets komplexa . Förutom ballongerna, på Macy's Thanksgiving Day Parade ® även funktioner livemusik. Inte bara speciellt utvalda gymnasium och högskola marschorkestrar utföra i paraden, men delegationerna från Broadway musikaler utföra populära sånger i närliggande lokaler. Vanligtvis är det Broadway föreställningar är den hetaste musikaler i stan, och har den verkliga steget rösterna. Famous mainstream sångare också utföra på parad vägen, ofta från paraden flyter. Det är inte förvånande, har hanteringen av Jätteballonger leda till några missöden under åren. År 1957 orsakade Popeye ballongen en kontinuerlig plask, när en plötslig regnstorm fyllt hatten med vatten. Ballongen tillbringade mycket av paraden stöta från sida till sida, dränkande redan våt besökare med en syndaflod från hans seglare mössa. A 1997 katastrof med Katten i hatten ballongen lämnade en parad-goer i koma i en månad, och fick nya säkerhetsföreskrifterna på ballongen.

Macy's Thanksgiving Day Parade ® är ett häfdvunna tradition för amerikaner, och en som ser ut att vara med oss i många år framöver. Det tar dra ut den långa väntan på Thanksgiving middag, och kan vara en bra behandling till New York City besökare. Mellan ballongerna, detaljerad flottar, och bra resultat, alla kan hitta något att njuta när du ser på denna historiska paraden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.