Vad är Digital Multimedia Broadcasting?

Digital Multimedia Broadcasting (DMB) är en metod för att föra multimedia bilder, radio, Internet och TV till bärbara enheter via digitala radiosändningar. DMB kan överföras via både satellit (DMB-S) och marknät (DMB-T) metoder. Överföring tas emot av en hand-set som kan installeras i mobiltelefoner, bärbara datorer, navigationssystem, eller digitala kameror. Dess användning är begränsad, eftersom USA och flera andra länder, med 2006, inte har antagit euron.

Digital Multimedia Broadcasting, både satellit-och markbundna sändningarna, antogs av Sydkorea 2005. Det kan köras på III (VHF) och L (UHF) frekvensband. Terrestrial DMB-sändningar använda några av de mest avancerade video-och ljudkodning tillgängliga för att tillhandahålla bästa bildkvalitet. Satellite DMB överföring kan täcka ett helt land och används redan av TU Media, en del av den sydkoreanska kommunikationsföretaget SK Telecom, till drygt 12 video och ljud 20 kanaler till abonnenter på språng. DMB-T-tjänster ger syv video, 13 ljud, och åtta data kanaler.

Sydkorea, med en av de högsta antalet internetanvändare i världen, har inte bara helt antog båda DMB-S och DMB-T, men det är också avsikten att främja dess användning utomlands. Sydkoreanska konglomerat som LG Electronics och Samsung beteende ofta internationella demonstrationer.

Handheld-Digital Video Broadcasting (DVB-H) är den främsta konkurrenten till Digital Multimedia Broadcasting. Vid främjandet av Digital Multimedia Broadcasting under 3GSM-konferensen i Cannes, betonade LG Electronics att DVB-H gör för högre kostnader för infrastruktur, eftersom tekniken är mindre kompatibel med Eureka-147 Digital Audio Broadcasting (DAB), standarden för digital radio som vanligt hela världen. DMB är utformad för att vara förenligt med DAB. I själva verket använder det DAB som transporteras medellång till ström bilder.

Mycket av de tekniska komponenter som krävs för Digital Media Broadcasting och Digital Video Broadcasting utsändningar är dock liknande. Har sitt ursprung i Europa, är DVB en rad internationellt godtagna normer för digital-TV. Det finns fyra format där det finns: satellit (DVB-S), Terrestrial (DVB-T), kabel (DVB-C), och Handheld (DVB-H). Den sydkoreanska arbetsgrupp med uppgift att främja den globala användningen av DMB har nått viss framgång. I mars 2005 valde European Telecommunication Standards Institute (ETSI) att anta Handheld-Digital Video Broadcasting-system som standard. I juli 2006 antogs Digital Multimedia Broadcasting som standard också. Tyskland införde markbunden Digital Multimedia Broadcasting för FIFA World Cup 2006. Frankrike, Indonesien, Italien, Schweiz och experimenterar med hjälp av Digital Multimedia Broadcasting, medan Kina och Förenade kungariket har antagit den för kommersiella ändamål.

Tillverkare av flis, telefoner och annan teknik som krävs för att fullt ut genomföra denna digitala innovationer sändningar underhållning räknar med en enorm tillväxt i försäljning. Framgång i Sydkorea ensam, med en beräknad 6,6 miljoner abonnenter på Satellite Digital Multimedia Broadcasting tjänster 2010, tyder på att användning av digitala Multmedia sändningar kommer att utvidgas ytterligare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.