På flyg, vad är en Cross-Check?

Många människor som har flugit har hört det kryptiska meddelandet "skötare flyg, vänligen förbereda för dubbelkontroll" över tillkännages offentligt systemet. A cross-check är ett förfarande som utförs av flygvärdinnor innan ett plan knuffar bort från porten, och när den landar planet, innan dörrarna till planet öppnas så att passagerarna kan stiga. Under en dubbelkontrollera, flygvärdinnor kontrollera att kontrollera att dörrarna är "beväpnade" med bilder nödutgång. När dörrarna i ett flygplan är beväpnade, de är knutna till uppblåsbara bilder som kommer fram och blåsas upp automatiskt när dörrarna öppnas, gör att människor snabbt fly från flygplanet. När ett plan först lastas med passagerare, flygvärdinnorna nära och arm alla dörrar när den uppmanas att göra det av piloten som en del av de rutinmässiga förberedelserna för start. Under dubbelkolla, flygvärdinnorna dubbelkolla att alla dörrar är beväpnade, som rapporterar till chefen flygvärdinna.

På många områden, kan ett plan inte trycka tillbaka från en port eller trappa tills dörrarna varit beväpnade, i fall det är en nödsituation på rampen som kräver evakuering. Det akuta bilderna kan också användas som flythjälpmedel, i händelse av att ett flygplan störtar i vattnet och passagerare överlever kraschen. En avstämning är en bland en rad förfaranden som syftar till att säkerställa att ett plan är säkert för flygningen. När ett plan landar, dörrarna måste avväpnas innan passagerarna kan stiga, eftersom det annars glasen skulle blåsa när dörrarna öppnas. När planet har kommit till en punkt, frågar piloten flygbesättningen att avväpna dörrar och göra en avstämning för att se till att dörrarna verkligen har avväpnats, så att de kan öppnas på ett säkert sätt, att passagerare till STIGA UR FLYGPLAN och fortsätta på sin väg.

Förresten, medan säkerhet meddelanden på flygplan kan vara tråkigt, det är oftast en bra idé att lyssna på dem, eftersom layouten på varje flygbolags flygplan är något annorlunda, och även om du har ridit på en viss typ av flygplan innan, du kanske inte känner till säkerhetsrutinerna för det plan som du verkligen på. Genom att uppmärksamma säkerheten föreläsningen kan du se till att du vet vad du ska göra vid en nödsituation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.