På Disneyland, hur Haunted Mansion?

"Välkommen, säger dåraktiga dödliga, till Haunted Mansion," Your Ghost värd som han bjuder in dig i djupet av kusligt tyst herrgård som bor i Disneyland's New Orleans Square. För modiga själar som väljer att gå in, ger rida ett äventyr utöver det vanliga genom stretching rum utan dörrar, förbi ljusstakar som rör sig på egen hand, och till en kyrkogård fylld firar Spooks. Disneyland's Haunted Mansion, som blev färdig 1969, är en av de mest kända och älskade att åka med Disney franchise, och glatt terroriserar besökare dagligen.

Från utsidan är huset en välskött plantage hus, med en skrämmande stor kyrkogård. När du går igenom kön, märker humoristiska ordlekar och märkningar på närliggande gravstenar. När ni kommer till foajén, kommer du bli hälsad av den spöklika röst din värd, som leder dig in i ett närliggande rum. Den dörrarna stängs bakom dig, och du är kvar att undra: är väggarna faktiskt stretching?

Så snart ut ur hissen, gå försiktigt ner den mörka hallen, fylld med holografisk målningar och statyer som förändrar och verkar att den följer dig när du passerar. Styrelsen din "Doom Buggy" ride fordon och låta spöken att guida dig djupare in i huset. Riders fattas därefter genom en mängd olika spöklika rum, förstärkt av ljud-animatörerna, prognoser, och stundtals yxan-mördar brud. Om du gör det med livet i behåll, kan du säkert frestas att lyssna på spöken "inbjudan att" skynda tillbaka . . . skynda dig tillbaka, och glöm inte ditt dödsattest! "

Walt Disney föreställde sig en spökhus rida innan Disneyland byggdes också, inspirerade av Kalifornien Winchester Mystery House. Disney som flera av hans designers, kallad Imagineers, att arbeta på att skapa mönster för skjutsen. En urban legend som faktiskt kan vara sant involverade två topp Imagineers debiteras med skapat en spöklik verkan samtidigt som kontrolleras av en motion-sensing switch. När de anlände på morgonen fann de en kvast i mitten av golvet och ett tillkännagivande om att vaktmästarna aldrig kom tillbaka.

Ursprungligen var syftet med Haunted Mansion att ha en fullt utvecklad story, men denna idé förkastades till förmån för ett mischmasch av spöken som lever i sitt nya hem. Under hela 1960-talet fortsatte byggandet på herrgård, även om effekterna, historien, och även namnet stått under debatt. Under byggtiden var det fortfarande oklart om skjutsen skulle vara en walk-through eller fordon baserade rida. Så småningom nåddes en kompromiss, med få besökare att gå genom trädgården, foajé och bild korridor innan ombordstigning bilar för resten av färden. Använda en kombination av trollkarl knep audio-Animatronic tecken och verkstadsindustri erfarna fått från tidigare turer som Pirates of the Caribbean, den värld av Haunted Mansion kom till liv, och öppnades för allmänheten 1969.

Urban Legends har alltid omringade Haunted Mansion, från spöklika stöter till verkliga dödsfall i ritt. Berättelser har cirkulerat om mystiska musik och trummor spela även när åkturen var avstängd och en man i smoking spökar bordningen området. Huruvida dessa berättelser är sanna, mysteriet kring ritt är en hyllning till framgång för dess skapare. Sedan 2001 har gate-the Haunted Mansion fallit med figurer från Tim Burton film, The Nightmare Before Christmas . Varje år, från oktober till januari, får de rida en total överlagring av konflikten mellan Halloween och jul, komplett med ett besök från Sandy-Claws själv. Även om regelbundna gäster är uppdelade mellan vilken version de föredrar, håller semester overlay säkerligen åka färsk frekventa besökare, som kan förundras över de nya manus, karaktärer, och sånger som de spöken.

The Haunted Mansion på Disneyland har varit populär av många anledningar. Den fantastiska specialeffekter är trovärdigt att ens de mest cyniska av ryttare, och stämningen är helt uppslukande och spännande. Tillsammans med Pirates of the Caribbean, The Haunted Mansion är en av de sista rider arbetat med Walt Disney, och många tror anda Walt är lyckligt hemma med de andra 999 spöken som bor i väggarna på kusliga bostaden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.