Hur kollar jag på en flygning Online?

Internet check-in för en flygning är ett relativt nytt sätt för resenärerna att använda Internet och förmåga dator för att göra resandet enklare och snabbare.

Flygbolagen har olika metoder för online check-in, men slutresultatet är att resenären varnar flygbolaget att han eller hon kommer att ta flyget, och dessutom har ett giltigt boardingkort vid införandet i flygplatsterminalen . Med ett giltigt boardingkort, kan resenären kontrollera väskor-om nödvändigt-på trottoaren, kan sedan gå direkt till säkerhetskontrollen och gå till gaten, allt utan att behöva checka in på terminalen. Förutom att spara resenären en hel del tid, innebär det även resenärer som har biljetter frågor eller som köper biljetter för att få snabbare service i kassan. Alla resenären behöver är tillgång till Internet, en skrivare och en e-biljett för hans flykt.

Online check-in är oftast en enkel procedur. Resenären går till flygbolagets webbplats och ser för online check-in länken. Han bör alltid se till att han är i rätt fönstret för online check-in process. De flesta flygbolag tillåter online check-in från 24 timmar till cirka 90 minuter innan flygningen. När resenären har kommit åt checka in online sida, kan hon skriva in sitt nummer bokningsbekräftelse på hennes e-biljett, hennes frequent flyer-nummer, eller bara hennes namn, och systemet kommer att få tillgång hennes bokning och be henne att inte godkänna hennes resväg. Hon kan också göra några sittplatser förändringar vid denna tidpunkt. När hon bekräftar, kommer hon att bli ombedd att skriva ut sitt boardingkort för utgående delen av resan. Hon måste gå igenom online incheckningen igen innan hon lämnar, om hon har möjlighet att göra det. Om hennes flygning inte non-stop, kommer hon att utfärdas boardingkort för båda sina flygningar på utgående benet. Boardingkort (es) kommer ut och hon kommer att få en bekräftelse hon har checkat i. Den enda kvarvarande uppgift är att köra till flygplatsen!

Online check-i är en välsignelse för stora flygplatser. Med så många människor trängs biljettkontor för att ändra eller uppgradera reservationer, använder sina papper biljetter, köpa biljetter, varor fartyg samt bedriva annan verksamhet, varje person som kan checka in online innebär kortare väntetider för dem som måste checka in vid disken och bättre utnyttjande av bolagets resurser. Online check-in är ett utmärkt alternativ för den dator kunniga resenären.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.