Hur kan jag minska krånglet med Air Travel?

Flygresor krångel har stor nyhet över hela världen sedan den 11 september 2001. Flygbolagen har skärpt sin säkerhet och Transportation Security Administration har sätter en gräns för flygresor. Folk klagar alla hoops de måste gå igenom för att gå ombord på flygplan. Undvika problem flygresor helt kan det inte vara möjligt. Däremot kan den hassle faktorn minskas. En av de bästa sätten att minska olägenheter på flygplatsen är att ha en e-biljett. Nästan alla flygbolag erbjuda dem, och en pappersbiljett kan kosta så mycket som $ 50 US dollar mer. En resenär med en e-biljett kan kontrollera sig in på ett elektroniskt kiosk. Om han har påsar att kontrollera, kommer han att ta dem till biljettluckan, där de kommer att märkas och skickas på väg. Detta eliminerar står i kö för att checka in, vilket minskar linjer för alla. En annan fördel med en e-biljett är att resenären kan göra ändringar i kiosken som annars skulle ta flera minuter av en agent tid i kassan, igen förkorta linjerna. Kortare rader göra alla lyckligare.

Få biljettluckan händelser är värre än den person som beslutar att ändra biljetter för en familj på sju olika platser, en annan flygning, eller något annat. Det ger biljettsystem smittämnen migrän och gör dem i ledet bakom resenären överväga dråp. De flesta biljetter problem med flyget kan strykas ut över telefon med flygbolaget reservation tjänst eller online på bolagets hemsida, och detta bör göras innan resenären lämnar till flygplatsen om möjligt. Resenären kan fortfarande besöka biljettluckan, men med den situation som tagit hand om i förväg, kommer agenten helt enkelt dra namnet upp på datorn och lämnar resenären uppdaterade boardingkort.

Andra krångel inträffar vid säkerhetskontrollen. Tre ord täcker den här situationen: använd sunt förnuft. TSA agenter är inte toleranta mot skämt om bomber i bagaget, så gör ingen. Dress förnuftigt. Flygresor inte kräver haute cuture. Bär inte höga klackar, stövlar eller något som kommer att ta mer än några sekunder för att glida av dina fötter. Loafers och sneakers som inte behöver vara obundet är idealiska för flygresor.

Jeans är bra, men behöver inte bära bälten med metall hårdvara. Du måste ta bort dem och sätta dem i soptunnan med dina skor. Ta av dig rocken och har allt redo att sätta i lådorna när du kommer till checkpointen. Dessutom har alla ID och boardingkort ut och redo att visa till agenten. Ingenting håller upp en rad som någon fumla igenom alla fickor i hans bagage, letar efter ID.

Sist men viktigast, bära ett leende och din bästa sätt. Artig och samarbete med agenter. Hälsa på dem i en trevlig ton och säg åt dem att ha en trevlig dag i en uppriktig röst. Trumpen, högljudda eller vidrig resenärer är ett gissel på flygresor. Hyfs kostar inte ett öre, men är ovärderliga. De kan också spara en lastbil problem.

Om flygningen avbryts eller du stötte i sista minuten, inte skrika vid grinden agent. Ring flygbolagets resetjänster och försöka få det tas hand om via telefon. Grinden agenter kommer sannolikt att översvämmas med andra passagerare och kommer inte att kunna hantera alla. Bokningstjänsten är ett mycket bättre alternativ. När du är på plan, få allt bagage stuvade så snart som möjligt, lämna plats i den överliggande behållare för övriga passagerares bagage. Sätt Roll-on bagage i hjulen först. Om du reser med barn, inte tillåter dem att störa andra passagerare. Få saker är mer irriterande på ett fullsatt flygplan än ett barn som har en plats-kicker.

hyfs, förhandsplanering och tålamod är de bästa metoderna för att minska, om inte eliminera, allt krångel med flygresor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.